Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na nederlaag nu in strijd om derde plaats tegen Nurnberg

14 juli 2003 23:02

Verslaggever: K

Feyenoord speelt dinsdagavond om 19.10 uur in de Alpen Cup om de strijd voor de derde en vierde plaats. Feyenoord verloor maandagavond met 1-0 van Hannover'96. In de strijd om de derde plaats komt het Nurnberg tegen dat met 1-0 verloor van Galatasaray (zonder De Boer). Gezien het feit dat de Duitsers duidelijk verder in de voorbereiding zijn, was het spel alleszins acceptabel. Met name het goede debuut van Lazovic mag als een opsteker gezien worden.

Bij Feyenoord stond Mels van Driel weer opgesteld als linksback. De aanval bestond uit Kuijt en Elmander. Aanvoerder Paauwe was opnieuw doorgeschoven naar de positie van Ono.

Feyenoord begon behoorlijk aan de wedstrijd al kon het weinig kansen afdwingen. Dat gold echter ook voor de Duitsers waardoor een weinig spannende vertoning ontstond. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Feyenoord het iets moeilijker tegenover de Duitsers. Dat leidde tot de 1-0, een afstandschot in de kruising van De Guezman. Feyenoord moets daarna het spel maken om teurg te kunnen keren in de wedstrijd, maar had het moeilijk tegen de stugge Duitsers.

Na de verfrissing in de rust ging Feyenoord met nieuwe kracht aan de slag. Dat was niet in het minst te danken aan de debutant Lazovic. Hij wilde zich duidelijk bewijzen en bemoeide zich met veel aanvallen. Ook bekwaamde hij zich met enkele goede passes, waarbij hij o.a. Song vrijstuurde. De Koreaan schoof de bal in de verre hoek net naast.

Feyenoord kreeg in het verdere verloop van de tweede helft nog wel kansen, via o.a. Kuijt, Lazovic en Loovens, maar kon de gelijkmaker uiteindelijk niet forceren. Gezien de spelopvatting had Feyenoord die zeker wel verdiend.

Al met een al heeft Feyenoord zich zo vroeg in de voorbereiding al zeer behoorlijk geweerd. De ploeg liet zien aanvallend veel mogelijkheden te hebben en misschien wel meer verrassing in het spel te kunnen leggen, nu Van Hooijdonk er niet meer bij is.

Scoreverloop:

1-0 De Guezman ('27)

Geel: Loovens

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Song, Loovens, De Nooijer, Van Driel, Lurling ('61 Buffel), Bosvelt ('61 Acuna), Paauwe, Van Persie ('75 Pardo), Kuijt en Elmander ('46 Lazovic)

Meer op




Tags

lazovic kuijt loovens nurnberg driel elmander guezman paauwe song acceptabel acuna afstandschot alleszins alpen bekwaamde bemoeide boer bosvelt buffel danken galatasaray geweerd hannover hooijdonk koreaan kruising lurling mels moets naarmate nooijer ono opsteker pardo persie schoof scoreverloop spelopvatting teurg verfrissing vertoning vorderde vrijstuurde zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.434 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie ron schreuder slot stengs streuer twente wereldsalaris