Transparent
Inloggen
Sluiten

Weg naar Europees voetbal begint met de Rotterdamse stadsderby

17 mei 2021 22:45

Woensdagavond staat voor Feyenoord een van de belangrijkste stadsderby's van deze eeuw op het programma. In De Kuip neemt de ploeg van Dick Advocaat het op tegen Sparta met als inzet een plek in de finale van de play-offs. De allerlaatste kans dus om volgend seizoen Europees te kunnen spelen.

Ondanks dat de historie van Feyenoord in thuiswedstrijd tegen Sparta ruim in het voordeel is treft het nu wel een Sparta in vorm. Gekeken naar de tweede seizoenshelft haalden zij meer punten dan Feyenoord. In de laatste 10 Eredivisie wedstrijden haalde zelfs alleen Ajax meer punten. Feyenoord haalde in die periode zelfs zeven punten minder.

Dit seizoen speelde Feyenoord al drie keer eerder tegen Sparta. In de voorbereiding werd een oefenwedstrijd eenvoudig met 3-0 gewonnen in De Kuip, maar de competitiewedstrijd eindigde na een belabberde wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De uitwedstrijd liep voor Feyenoord ook zeer moeizaam, maar die werd wel met 0-2 gewonnen.




Tags

sparta stadsderby kuip advocaat eeuw eredivisie historie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer