Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Het is vooral belangrijk dat ze met plezier voetballen'

16 mei 2021 17:01

Feyenoord heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis waren de Rotterdammers met 3-0 te sterk voor RKC Waalwijk. Trainer Dick Advocaat blikt bij ESPN terug op de wedstrijd - die kort werd stilgelegd nadat supporters het stadion binnendrongen met vuurwerk - én hij blikt vooruit naar de play-offs voor de Conference League.

“Ik schrok wel een beetje van die supporters en dat vuurwerk. Maar je moet niet wegrennen he, want dan komen ze achter je aan”, grapte de altijd gevatte Advocaat. Daarna ging de oefenmeester verder over de wedstrijd: “De tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Er werd heel makkelijk gevoetbald en we kregen veel kansen. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ze 28 goals zouden gaan maken.”

Ook ging de trainer in op het optreden van de 21-jarige debutant Achraf El Bouchataoui: “Achraf deed het goed, zeker voor de eerste keer. We hebben nu gezien wat hij kan. Die jongen ziet het spel en heeft een goede pass in huis. Het is goed dat hij nu even mee heeft kunnen doen. Maar goed, we hebben daar normaal gesproken Fer staan, dat is echt een persoonlijkheid. Dus we gaan het zien.”

Woensdag beginnen voor Feyenoord de play-offs om deelname aan de Conference League. Om 21:00 trappen de Rotterdammers af tegen de stadsgenoten van Sparta. Advocaat heeft er vertrouwen in dat Feyenoord succesvol uit de play-offs gaat komen: “De komende dagen gaan we nog rustig trainen, woensdag is de wedstrijd al. Het is vooral belangrijk dat ze fris in het hoofd zijn en met veel plezier voetballen. Als dat ze lukt, dan komt het wel goed.”




Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat achraf conference vuurwerk binnendrongen bouchataoui espn fer gevatte grapte oefenmeester rkc sparta stadsgenoten wegrennen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda