Transparent
Inloggen
Sluiten

Voor Feyenoord staat er zondag niet meer op het spel

15 mei 2021 00:26

Feyenoord sluit zondag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na het gelijke spel in Almelo speelt de ploeg van Dick Advocaat nergens meer voor. Feyenoord is verzekerd van de vijfde plaats, dus woensdagavond speelt de ploeg in de play-offs. Wie de tegenstander daarin wordt is nog niet bekend, wel staat vast dat Feyenoord een thuisvoordeel heeft door die vijfde plaats.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 24 keer eerder tegen RKC en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Tot nu toe werd er 17 keer gewonnen, 6 keer gelijk gespeeld en slechts 1 keer verloren. De grootste zege is 5-0 en dat lukte in de seizoenen 1989/1990 en 1996/1997. Vorig seizoen werd na een slechte wedstrijd met veel moeite met 3-2 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd eerder dit seizoen vrij beschamend in een 2-2 gelijkspel eindigde.

De selectie van RKC kent één speler met een verleden bij Feyenoord. Doelman Kostas Lamprou is sinds dit seizoen actief bij RKC, maar kwam op zestienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht. De Griek kwam uiteindelijk tot 19 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord.
Tags

rkc advocaat almelo beschamend eredivisie griek kostas lamprou

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.080 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arne bedreigen berghuis boer cda conteh danall donders gelul groenteboer hanegem herik hoodies iemands jorien jumbo knvb kokcu kuijt kuip omzigt oprichten overtreden ramesoe reclame schooljuffrouw senesi slot vrijheidsberoving