Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verspeelt laatste kans op ontlopen van play-offs

13 mei 2021 16:28
Foto: Pro Shots

Feyenoord verspeelt laatste kans op ontlopen van play-offs; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft het niet bepaald voor het eerst dit seizoen weer zelf weggegeven. Op bezoek bij Heracles Almelo werd na een zeer zwakke wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. Daardoor zal Feyenoord definitief de play-offs moeten spelen voor Europees voetbal.

Feyenoord wist vooraf dat het nog een kleine kans had om de play-offs te kunnen ontlopen. Zelf moest het de twee resterende wedstrijden winnen, terwijl Vitesse maximaal één punt mocht halen. Dat was gezien het programma niet eens heel onmogelijk.

Het was echter geen moment te zien dat Feyenoord voor de laatste kans streed, want Heracles had het beste spel. De ploeg van Dick Advocaat kreeg aanvallend niets voor elkaar, al kwam het na ruim een uur spelen wel vanuit het niets op voorsprong. De doelman van Heracles verkeek zich op een schot van Orkun Kökcü en de 0-1 was een feit.

Feyenoord kon niet heel lang genieten van de voorsprong. Al snel ging de bal plotseling op de stip na een vermeende overtreding van Eric Botteghin. Er was helemaal niets aan de hand, maar ook de VAR greep niet in en dankbaar werd het cadeau uitgepakt.

Nog altijd niet leek er het besef te zijn dat Feyenoord voor de laatste kans aan het strijden was. Pas in de absolute slotfase kregen Robert Bozenik en Steven Berghuis kleine kansjes. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Feyenoord definitief de play-offs in moet. Extra pijnlijk is dat Vitesse ook gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard. Een zege in Almelo had gezorgd dat Feyenoord nog vol in de race zou zijn.




Tags

heracles ontlopen almelo vitesse advocaat berghuis botteghin bozenik cadeau fortuna gelijkspeelde kansjes kokcu streed var verkeek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda