Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord strijdt voor laatste minimale kans om play-offs nog te ontlopen

11 mei 2021 23:09

Feyenoord heeft nog een minimale kans om de play-offs voor Europees voetbal te kunnen ontlopen. De ploeg van Dick Advocaat moet daarvoor de resterende twee wedstrijden zien te winnen, terwijl Vitesse maximaal één punt moet zien te halen. Op het kunstgras in Almelo wacht donderdagmiddag de eerste wedstrijd voor Feyenoord. Heracles strijdt juist voor een plek in die play-offs. Het staat weliswaar in punten gelijk met nummer acht Sparta, maar de andere club uit Rotterdam heeft een beter doelsaldo.

In de historie speelde Feyenoord 20 keer eerder in Almelo voor de Eredivisie. Tot nu toe werd er 12 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en 4 keer bleek de thuisploeg de sterk. In het seizoen 1964/1965 werd met 1-5 gewonnen, terwijl Feyenoord in het seizoen 2005/2006 met 0-4 wist te winnen. Vorig seizoen werd nog met 2-3 gewonnen. Het thuisduel eindigde eerder dit seizoen verrassend in een 0-0 gelijkspel.

De selectie van Heracles Almelo kent met Mats Knoester ook een speler met een verleden bij Feyenoord. De verdediger speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar speelt inmiddels ruim twee jaar in het zwart-wit van Heracles. Een officiële wedstrijd voor Feyenoord speelde hij nooit.




Tags

almelo heracles minimale ontlopen advocaat eredivisie historie knoester mats sparta vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda