Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst in Klassieker is laatste kans op vierde plaats

6 mei 2021 22:23

Zondag wacht voor Feyenoord een van de mooiste affiches van het jaar, want de Klassieker in De Kuip staat dan op het programma. Voor Feyenoord zal het de laatste kans worden om nog enigszins in de buurt te blijven bij de vierde plek, die recht geeft op een plek in de Conference League. Het zal daarbij vooral de vraag worden wat voor Ajax voor de dag zal komen, omdat de Amsterdammers nergens meer om spelen na het behalen van de landstitel.

Gezien de historie valt het duel zeer lastig te voorspellen. Feyenoord - Ajax werd voor de Eredivisie 63 keer eerder gespeeld. Feyenoord hield 19 keer de punten in eigen huis, 22 keer werd er gelijk gespeeld en 22 keer ging de ploeg onderuit. In het seizoen 1964/1965 werd met 9-4 de grootste en ook de meest doelpuntrijke overwinning behaald. Frans Bouwmeester maakte die wedstrijd drie doelpunten.

De laatste keer in De Kuip voor de competitie eindigde het duel in een spectaculaire 6-2 overwinning, vooral dankzij een magistrale tweede helft. Vorig seizoen werd het duel namelijk niet gespeeld omdat de competitie vanwege het coronavirus werd afgebroken. In januari ging Feyenoord nog met 1-0 onderuit in Amsterdam, ondanks dat de ploeg van Dick Advocaat veel beter voor de dag kwam.
Tags

klassieker kuip advocaat affiches bouwmeester conference coronavirus doelpuntrijke eredivisie historie landstitel spectaculaire voorspellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.077 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika arne berghuis boer bozenik edirin feyenoordtm frankrijk geertruida hall hanegem hansen haps holmgren kokcu marcus marwijk mischien molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot slowakije vasquez ven willykment