Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Als zelfs Jan Boskamp al dit soort onzin zegt, moeten we oppassen'

30 april 2021 14:36
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Als zelfs Jan Boskamp al dit soort onzin zegt, moeten we oppassen"; image source: Pro Shots

Dick Advocaat was niet blij met de uitspraken van Jan Boskamp donderdag dat hij weinig vertrouwen meer heeft dat Feyenoord nog de play-offs kan ontlopen. "Ik heb hem ook gelijk gebeld. Als dit soort jongens al dit soort onzin gaan zeggen, moeten we oppassen", aldus Advocaat. "We hebben de laatste zes wedstrijden niet verloren. Daar gaat iedereen weer aan voorbij."

Advocaat ging verder: "Het verwachtingspatroon is hier ook heel hoog voor iedere speler. Zelfs na dertig keer niet verliezen was het dit is niet goed of dit moet beter. Maar dat is inherent aan Feyenoord. Daar moet iedere trainer aan wennen. Ik ook. Vorig jaar stopten we met een achterstand van zes punten op Ajax en AZ. Nu staan we weer zes punten achter op AZ. Als het allemaal zo slecht zou zijn geweest als mensen suggereren hadden we nu twaalf of dertien punten achter moeten staan. De achterstand op AZ is nog precies hetzelfde."

De trainer haalde ook uit naar de verslaggever van RTV Rijnmond. Zij berichtten dat er vanuit de spelersgroep geluiden waren gekomen na de wedstrijd tegen FC Utrecht dat er niet met de spelers was overlegd over de speelwijze indien het niet zou lopen in het begin. "Als je dan neerzet dat ik iets niet gedaan heb, concludeer je dus dat ik lieg", zo gaf hij aan. "Met een aantal spelers was duidelijk besproken wat ze moesten doen als het niet zou lopen. Dan moet je het aan die spelers vragen of ze het wisten. Daar zat je echt mis, want zij wisten het wel."

Advocaat ging verder in zijn relaas: "Het zegt genoeg hoe jullie denken bij RTV Rijnmond. Je had ook mij kunnen bellen en vragen of ik het verteld had. Natuurlijk had ik het verteld. Ik ga het alleen niet aan het hele elftal vertellen. Je vertelt het aan twee of drie man, de bepalende spelers. Zo werkt dat in de topsport. Je moet er dan niet een heel spel van maken van Advocaat dit of dat. Dat vind ik zo laag en totaal onnodig. Je belt mij op of je zegt het, dan vertel ik het."
Tags

advocaat boskamp onzin rijnmond bepalende berichtten concludeer inherent lieg neerzet ontlopen relaas stopten suggereren utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Altijd weer die excuses. Nooit eens verantwoordelijkheid nemen als hoofdtrainer. Tactisch gewoon meerdere keren overklast in simpele eredivisiepotjes, een schande.
+2/-0

3 weken geleden
Advocaat moet dement zijn, kan niet anders. Nog nooit een traner gezien die zo dom is.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanhoudende acardipane aeb antonucci arnesen berghuis bijlow diepgang fer geertruida hanegem hassel hendriks inziens jarig mijns milan ramesoe salarisbudget senesi sobat sparta stam svensson tekengeld til ven wehrmann willykment zirkzee