Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alleen 25 miljoen euro uit nieuwe stadion bij bereiken van Europese groepsfase'

28 april 2021 17:18 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Alleen 25 miljoen euro uit nieuwe stadion bij bereiken van Europese groepsfase"; image source: Pro Shots

Om daadwerkelijk ruim 25 miljoen euro per jaar uit het nieuwe stadion te kunnen halen, moet de club voldoen aan enkele ambitieuze voorwaarden. Feyenoord maakte zelf bekend dat het jaarlijks gegarandeerd 25,4 miljoen euro uit het nieuwe stadion kan halen, maar RTV Rijnmond zocht uit dat dit echter niet klopt. De club haalt gegarandeerd 17,5 miljoen euro uit het stadion, wat vergelijkbaar is met De Kuip nu.

Als Feyenoord vervolgens 24 thuiswedstrijden in een seizoen speelt voor gemiddeld 50.000 toeschouwers, jaarlijks 8 grote evenementen heeft én 150.000 mensen een rondleiding doen kan het de 25 miljoen euro halen. Bovendien moet hierbij ook het aantal business seats en business lounges flink omhoog. Daarbij komt ook nog dat de supporters met ander vervoer dan de auto moeten komen, aangezien in het mobiliteitsplan wordt uitgegaan dat er meer gebruik wordt gemaakt van openbaar vervoer en ander vervoer dan de auto.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

vervoer business kuip lounges mobiliteitsplan openbaar rijnmond seats toeschouwers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ja daar begint het al.
Een business case accorderen op basis van onvolledige cijfers en/of verwachtingen getuigt niet echt van zakelijk inzicht.

Vrees dat het nieuwe stadion eerder een last dan een lust gaat worden.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dan meteen mee stoppen!

Het enige argument voor een nieuw stadion was dat je zo gegarandeerd meer geld kon genereren voor Feyenoord. Dit is niet het geval en er is gewoon expres een positiever beeld van de situatie geschetst. Er zijn al miljoenen door de goot gespoeld met onderzoeken... Wederom puur wanbeleid.

Er word al jaren wanbeleid gevoerd met een grotere Nederlandse begroting dan PSV maar er word minder gepresteerd...

Meteen het plan uit de kast trekken voor verbouw van de Kuip en die 50 miljoen accepteren van de Feyenoord miljardair. (daar had je als je was begonnen in corona tijd al bijna mee klaar geweest)

Mss moeten we na al dit wanbeleid het eens omdraaien. De huidige Feyenoord leiding is al jaren zo incompetent. Laat hen het meerderheidsaandeel maar aan de vrienden van Feyenoord geven die echt aantoonde hart voor de club te hebben zodat die de club kunnen runnen.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.071 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat arnesen bane bozenik burger conference cruzcontrol danall diemers eredivisie fer geertruida gernot hanegem kokcu kuip lask linssen oostenrijk oostenrijker portugal ramesoe schinkels slot sporar stefan trauner willykment