Transparent
Inloggen
Sluiten

Eric Botteghin: 'Europees voetbal halen met Feyenoord zou het ideale afscheid zijn'

28 april 2021 12:15 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Eric Botteghin: "Europees voetbal halen met Feyenoord zou het ideale afscheid zijn"; image source: Pro Shots

Voor Eric Botteghin komt er komende zomer een einde aan 14 jaar in Nederland gespeeld te hebben. In een uitgebreid interview met Voetbal International blikt hij al terug op die periode. "Succes went nooit. De KNVB-bekers die ik met Feyenoord en Groningen heb gewonnen zijn me allemaal evenveel lief", aldus Botteghin. "Toen ik die cup voor de tweede keer won, voelde het ook niet anders. Een prijs blijft iets geweldigs, ik heb er nooit aan kunnen wennen."

De Braziliaan gaat verder: "Zelfs de Super Cup die in Nederland misschien niet altijd serieus wordt genomen, koester ik. Het is namelijk wel een schaal, een prijs, en hij staat op je cv. Een keer kampioen, twee bekers, twee Super Cups; ik kan er niet ontevreden over zijn. Er had nog een beker bij gemoeten, want het blijft zonde dat we vorig jaar door corona de finale niet mochten spelen."

Waar de verdediger na dit seizoen gaat spelen weet hij nog niet. "Ik heb geen idee wat de toekomst brengt. Ik ben er niet bang voor. Ik vertrouw erop dat alles goed komt en wij onze weg wel zullen vinden, waar die ook mag zijn", zo geeft hij aan. "Ik sta open voor alles. Een terugkeer naar Brazilië lijkt me wel wat. Ik ben nu 33 jaar en heb nog nooit in mijn geboorteland op het hoogste niveau gespeeld. De voetballiefhebbers kennen me door de interviews die ik weleens geef aan de media daar, maar ik betwijfel of ze weten wat voor voetballer ik ben. Ik hou alle deuren open."

Botteghin vindt het wel zwaar om te vertrekken. "Na al die jaren ben ik van Nederland gaan houden. Van het land, de cultuur en ook de mensen. Mijn kinderen zijn in Rotterdam geboren, dat maakt dat de band met deze stad er één is voor altijd en verder hebben we hier heel veel vrienden gemaakt en een breed sociaal leven opgebouwd", zegt hij daarover. "Dát nu moeten achterlaten, is moeilijk, al is het ook weer een nieuw begin. We nemen alle mooie herinneringen mee en keren zeker weten nog wel een keer terug. Dit land is zo belangrijk voor me geweest, ik heb me hier kunnen ontwikkelen als voetballer en als mens, ik heb kansen gekregen en gegrepen. Maar ik laat die gedachten nog niet helemaal toe. Ik wil goed afsluiten door met Feyenoord Europees voetbal te halen. Dat zou het ideale afscheid zijn, na veertien mooie jaren."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

botteghin nederland achterlaten betwijfel braziliaan corona cups geboorteland geweldigs groningen kinderen knvb lief vertrouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat arnesen bane bozenik burger conference cruzcontrol danall diemers eredivisie fer geertruida gernot hanegem kokcu kuip lask linssen oostenrijk oostenrijker portugal ramesoe schinkels slot sporar stefan trauner willykment