Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven van Beek: 'Ik voel me gewoon weer écht voetballer'

18 april 2021 15:26 - BD.nl
Foto: Pro Shots

Sven van Beek: "Ik voel me gewoon weer écht voetballer"; image source: Pro Shots

In een interview met het Brabants Dagblad geeft Sven van Beek aan het plezier weer teruggevonden te hebben nu hij op huurbasis bij Willem II speelt. "Ik voel me gewoon weer écht voetballer, niet een of andere gek die alleen maar in de gym zit", aldus Van Beek. "Ik geniet van elke training en heb weer lol in het spelletje. Eindelijk, want het plezier was helemaal verdwenen."

De verdediger kampte afgelopen seizoenen met veel blessureleed. Zo miste hij het volledige kampioensjaar 2016/2017 bij Feyenoord. "Daar stond ik dan, bij de huldiging op de Coolsingel, op m’n krukken", zo geeft hij aan. "Ik ben een jongen van de club, maar ik had geen enkel aandeel gehad. Gewoon nul. Ik voelde het geluk en succes niet. Je zult mij ook nooit horen zeggen dat ik kampioen ben geworden met Feyenoord, want dat bén ik niet."

Het was zeker niet de enige blessure. In de voorbereiding van het seizoen 2019/2020 raakte hij ook geblesseerd. "Een enkelblessure, weer hetzelfde liedje". zegt hij daarover. "In februari 2020 keerde ik terug, ik speelde één minuut tegen Fortuna Sittard, waarna het seizoen werd onderbroken door corona. En in de voorbereiding op het huidige seizoen raakte ik wéér geblesseerd, aan diezelfde enkel. En wéér moest ik onder het mes."

Afgelopen transferperiode werd hij verhuurd aan Willem II. "Ik voel me goed, ik voel me lekker, ik voel me fit. Ik merk aan mijn lichaam dat ik eindelijk weer eens wat meer wedstrijden achter elkaar speel", aldus Van Beek. "Het doel was om mezelf bij Willem II weer te laten zien aan Nederland, en die keuze pakt goed uit, denk ik."

Meer op BD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

beek blessureleed brabants coolsingel corona enkelblessure fortuna geniet gym huldiging kampioensjaar krukken liedje nederland onderbroken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanhoudende aeb antonucci arnesen berghuis bijlow diepgang fer geertruida hanegem hassel hendriks inziens jarig malacia mijns milan ramesoe salarisbudget senesi slot sobat stam svensson tekengeld til ven wehrmann willykment zirkzee