Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord geeft groen licht voor business case nieuwe stadion'

13 april 2021 14:23 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Feyenoord geeft groen licht voor business case nieuwe stadion"; image source: Pro Shots

RTV Rijnmond weet te melden dat Feyenoord groen licht heeft gegeven voor de business case voor het nieuwe stadion. Een definitief uitsluitsel of Feyenoord ja zegt tegen de komst van een nieuw stadion is er echter nog niet. Het werk rondom de financiering en de bouwkosten is nog niet afgerond.

De gemeente Rotterdam wachtte op de formele goedkeuring van Feyenoord over de business case om zelf de volgende stappen te kunnen zetten. Naast een stadion gaat het ook om woningbouw en een algehele impuls aan Rotterdam Zuid.

De begroting van Feyenoord zal volgens de business case met 25,4 miljoen euro stijgen. De club werkt er nog altijd aan om daar bovenop nog meer te verdienen. In het wordt case scenario zal Feyenoord altijd 17,5 miljoen euro ontvangen indien het in het nieuwe stadion speelt. Dat bedrag wordt momenteel ook begroot in De Kuip, zodat Feyenoord er in ieder geval niet op achteruit zal gaan.

Het is echter nog altijd onzeker of Feyenoord komende zomer volledig akkoord zal gaan met de komst van het nieuwe stadion. De financiering van 444 miljoen euro is nog altijd niet rond, terwijl het ook nog altijd onduidelijk is of de bouw uitvoerbaar is binnen de begrote kosten van 365 miljoen euro.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

business groen financiering begroot begrote bouwkosten formele gemeente goedkeuring kuip rijnmond uitvoerbaar wachtte woningbouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
gaat gewoon goedkomen, al proberen; AD, Rijnmond en RdK er steeds weer een ongefundeerde voet tussen te krijgen
+1/-0

2 maanden geleden
De bouwkosten zijn al jarenlang het grootste probleem van dit megaproject. Want op deze lokatie voor maar 365 miljoen euro dat gloednieuwe stadion bouwen is als in een sprookje. Nee, als in een fabeltje en dat is een groot verschil. Zoek maar op 🐽
+1/-0

2 maanden geleden
Hoe vaak is er al groen licht gegeven? De hoeveelste business case is dit inmiddels?

Ik ben de draad kwijt, snap weinig meer van de daadwerkelijke status van al die plannen en heb het gevoel dat het een gebed zonder end is.

Ik ben ook al net zo vaak heen en weer geslingerd tussen voorstander, tegenstander, pleitbezorger en ambivalent supporter. Inmiddels maakt het me niet meer uit, zolang er maar een keer echt een beslissing genomen wordt. Dan kunnen we verder. Wat de uitkomst ook is.

Feyenoord staat in dit opzicht stil. En dat is mijn inziens inmiddels grotere achteruitgang dan een verkeerde keuze.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanhoudende acardipane aeb antonucci arnesen berghuis bijlow diepgang fer geertruida hanegem hassel hendriks inziens jarig mijns milan ramesoe salarisbudget senesi sobat sparta stam svensson tekengeld til ven wehrmann willykment zirkzee