Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verslaat Excelsior Maassluis met 0-5; Debuut Kuijt; Van Persie smaakmaker; Paauwe aanvoerder

11 juli 2003 19:30

Verslaggever: RvN

Onder grote belangstelling is Feyenoord in Maassluis begonnen aan de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander aan de Lavendelstraat was de zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis, een van de amateurclubs waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft.

Patrick Paauwe had vanavond de aanvoerdersband. Of dat zo blijft valt nog te bezien. De keuze is vooralsnog opmerkelijk omdat Van Marwijk had laten weten Bosvelt geen aanvoerder meer wilde laten zijn, omdat hij een frisse wind wilde laten waaien door de selectie. De aanvoerder speelde verrassend op het middenveld als vervanger van de geblesseerde Ono. Van Driel speelde linksback.

Feyenoord had de hele wedstrijd volledig in handen en bleef aanvallen op het doel van Excelsior Maassluis. Toch had de amateurclub op voorsprong moeten komen. Na ruim een kwartier spelen werd hun een penalty onthouden, veroorzaakt door Loovens. In de 33ste minuut kwam Feyenoord eindelijk op voorsprong. Na aangeven van Van Persie nam Lurling de bal op de borst aan en schoot hard achter de Excelsior keeper. In de 37ste minuut verdubbelde Van Persie de score met een wereldgoal. Na een kappende beweging schoot hij diagonaal in de kruising.

In de tweede helft kwam Lodewijks in het veld voor Zoetebier, Leonardo voor Lurling en Elmander voor Bombarda. Met name de Zweed, die zijn rentree bij feyenoord maakte, liet merken dat hij topfit is. De Zweedse competitie is immers al halverwege. In de 46ste minuut maakte hij direct de 0-3. Binnen een minuut na zijn invalbeurt dus. Na een steekbal binnendoor scoorde hij via een stiftje. Zo'n 25 minuten voor tijd maakte Van Persie zijn tweede van de avond. Een vrije trap schoot hij via een streep in de kruising. Van Persie was vanavond de smaakmaker in Maassluis. Een kwartier voor tijd scoorde Bosvelt met een kopbal op aangeven van Elmander de vijfde en laatste treffer van de avond.

Alle fans wachtten op de eerste treffer van Kuijt in Feyenoord dienst. Tot een goal bij zijn debuut kwam het echter niet voor de nu al populaire Feyenoorder. Diretc na afloop werd het veld bezet door kids op zoek naar handtekeningen.

Van Persie was na afloop wel te spreken over de eerste wedstrijd van Feyenoord. In een korte reactie liet hij weten dat hij het wel goed vond gaan voor een eerste wedstrijd. Dan moet je altijd eerst op gang komen. Het spelen met Kuijt was hem bevallen. Het is een andere spits dan Van Hooijdonk, maar hij beweegt veel en is goed aanspeelbaar, dat is altijd lekker.

0-1 Lurling ('33)
0-2 Van Persie ('37)
0-3 Elmander ('46)
0-4 Van Persie ('67)
0-5 Bosvelt ('75)

Opstelling: Zoetebier, Song, Loovens, De Nooijer, Van Driel, Lurling, Bosvelt, Paauwe, Van Persie, Kuijt, Bombarda
Bank: Leonardo, Elmander, Lodewijks, Van den Ouweland en De Groot

Met 4000 man is het bijna een volle bak. Ook is er enorm veel media op het duel afgekomen uit binnen- en buitenland. Zelfs vanuit Korea is er weer volle aandacht voor de seizoensstart.

[update]
Inmiddels heeft feyenoord.nl ook een ruime samenvatting van de wedstrijd. Of Feyenoord Netwerk ook bij de andere oefenwedstrijden live aanwezig kan zijn, moet nog bekeken worden.

Meer op




Tags

persie maassluis excelsior kuijt bosvelt elmander lurling paauwe smaakmaker bombarda driel kruising leonardo lodewijks loovens zoetebier aanspeelbaar afgekomen beweegt binnendoor borst diagonaal diretc handtekeningen hooijdonk kappende kids korea lavendelstraat marwijk nooijer ono onthouden opmerkelijk ouweland samenvatting samenwerkingsverband seizoensstart song stiftje topfit waaien wachtten wereldgoal wind zaterdaghoofdklasser zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.423 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also any arne arneslot championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting performance players poor reds schreuder slot soap there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki