Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Het blijft erop of eronder'

11 april 2021 14:33

Feyenoord-trainer Dick Advocaat besloot zondag in een 5-3-2 formatie aan te treden tegen FC Utrecht. Deze tactische beslissing mislukte, aangezien er al na 25 minuten werd teruggeschakeld naar het vertrouwde 4-3-3. In die formatie werd de 1-0 achterstand omgedraaid in een 1-2 overwinning. Na afloop ging het bij ESPN vooral over de gekozen tactiek en de blessure van Justin Bijlow:

“Volgens mij valt het wel mee. Het was een aardige tackle. Ik kon moeilijk zien hoe het precies kwam. Justin deed het goed en Kerk deed ook niet zo veel fout. Hij is ook niet een persoon die dit expres gaat doen hoor.”

Daarna ging de oefenmeester in op de overwinning en het systeem dat hij vandaag had neergezet: “Het is alweer een tijdje geleden, een uitzege. Het is hard werken om aan de punten te komen. Als Sinisterra fit is begint hij gewoon in de basis, maar dat was hij niet. Daarom ben ik in een andere formatie begonnen. Ik heb al met de spelers besproken dat we terug konden schakelen naar 4-3-3, als het niet zou lopen. Dat had er ook mee te maken hoe FC Utrecht zou staan. Ze speelden nu anders dan in de afgelopen wedstrijden, daarom hebben we het terug gezet. Het was eerlijkheidshalve een rommelige wedstrijd. FC Utrecht uit is altijd lastig. Je ziet wat voor druk erop stond van beide kanten. Het enige wat geweldig was, was de goal van Berghuis. In de rust zei ik dat wij Utrecht in het spel brachten door alle verkeerde passes. Daar moesten we dus iets aan doen.”

Feyenoord heeft nu twee weken rust in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse. “Er komen toch weer een aantal spelers terug, waaronder Sinisterra en Kökcü. We gaan gewoon door, op naar plek vier.”




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht advocaat sinisterra berghuis bijlow eerlijkheidshalve espn kerk kokcu oefenmeester rommelige teruggeschakeld vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki