Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Bevestiging: Clubs hebben toestemming voor test met publiek

6 april 2021 17:47 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Bevestiging: Clubs hebben toestemming voor test met publiek; image source: Pro Shots

Het kabinet wil aan het einde van de maand weer publiek toe staan bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat onthulde Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside. "Vanaf de speelronde van 25 april zal er bij alle wedstrijden in de Eredivisie weer publiek aanwezig zijn", aldus Woerts. "Ik denk dat er tussen de 5.000 en 10.000 supporters per wedstrijden aanwezig mogen zijn, afhankelijk natuurlijk van de capaciteit van het stadion. Maar het is de bedoeling dat er bij de laatste vier of vijf speelrondes gewoon publiek bij komt."

Ook volgens Woerts is het belangrijk dat er weer supporters in het stadion mogen komen. "Ze zijn er bijna een jaar niet geweest en de seizoenskaartacties moeten er komen om weer te verlengen. Ze moeten de liefde weer een beetje voelen van de club en het stadion, dus vanaf eind april weer naar het stadion", zo gaf hij aan. "Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hier al toestemming voor gegeven. Het moet alleen nog formeel gedaan worden."

In het geval van Feyenoord zou het over nog drie thuiswedstrijden gaan. Indien de berichtgeving klopt zouden de thuiswedstrijden tegen Vitesse, Ajax en RKC Waalwijk weer met supporters gespeeld gaan worden.

Update 06-04 17:47: De NOS meldt dat de clubs in het betaald voetbal toestemming hebben om eind april te testen met publiek. In speelronde 30 zullen alle wedstrijden in de Eredivisie gedeeltelijk met publiek gespeeld gaan worden, waaronder Feyenoord - Vitesse. Bij die wedstrijd zouden 6.000 supporters zijn toegestaan. Ajax zou in die wedstrijd bovendien de landstitel definitief kunnen binnenslepen.

Volgens het Algemeen Dagblad moeten fans die het stadion in willen binnen 24 uur voor de wedstrijd een coronatest ondergaan in een teststraat. Wie een negatieve uitslag heeft kan dit bij de stadionpoort laten zien via de CoronaCheck-app. Op de tribunes moet iedereen zich vervolgens houden aan de verplichte onderlinge afstand van 1,5 meter.

Meer op NOS.nl
Tags

woerts eredivisie vitesse binnenslepen capaciteit coronacheck coronatest formeel kabinet landstitel liefde nos rkc seizoenskaartacties stadionpoort teststraat veronica verplichte volksgezondheid welzijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen bijtekenen botteghin bozenik diemers fer fraisl geertruida hanegem haps infantino inhaalslag jorgensen karsdorp kuijt kuip linssen maas malacia opschieten ramesoe senesi sinisterra slot soz teixeira toeschouwers willykment