Zoekend Feyenoord boekt moeizame overwinning op Fortuna

4 april 2021 14:05

Zoekend Feyenoord boekt moeizame overwinning op Fortuna; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op de vroege zondagmiddag een 2-0 overwinning behaald op Fortuna Sittard. De ploeg van Dick Advocaat was de hele wedstrijd zoekende naar de goede vorm, wat tot een matige wedstrijd leidde. Fortuna Sittard kon hier echter weinig tegenin brengen en daardoor werd alsnog een prima 2-0 overwinning behaald. De beide doelpunten aan Rotterdamse zijde werden na rust gemaakt door Bryan Linssen en Steven Berghuis.

Eerste Paasdag stond in het teken van de eerste wedstrijd in april en daarmee de eerste na de interlandbreak. Wie dacht dat Feyenoord na de break weer fris en fruitig aan de hervatting van de Eredivisie zou beginnen, kwam bedrogen uit. Door blessures en corona-besmettingen ontbraken de nodige spelers, waaronder Senesi, Sinisterra, Kökcü en de immer geblesseerde Jørgensen.

Het spel in de eerste helft was - al dan niet door de vele afwezigen - ondermaats. Feyenoord speelde in een te laag tempo om het Fortuna lastig te maken en creëerde dus ook nauwelijks kansen. Pas in de 25e minuut was daar de eerste kans, voor Robert Boženík, die weer eens in de basis mocht beginnen van Advocaat. Na een opbouwende fout van Angha werd Boženík in stelling gebracht door Berghuis, maar zijn knal ging rakelings voorlangs. Een minuut later leek de Slowaak wél de 1-0 te maken, maar bij zijn rebound - na een schot van Diemers - stond hij buitenspel.

In het restant van de eerste helft kreeg Berghuis nog een mooie kans op de openingstreffer, toen opnieuw Angha in de fout ging bij Fortuna. Ook ditmaal werd het cadeautje echter niet uitgepakt door Feyenoord. Voor Fortuna kon alleen Polter voor wat gevaar zorgen, maar zijn kopbal ging ruim over. Na een teleurstellende eerste helft was de ruststand dan ook 0-0.

Vlak na rust opende Feyenoord de score. Met een prachtige lange voorzet richting de tweede paal stelde Steven Berghuis Bryan Linssen in staat om de 1-0 binnen te koppen. De geboren Limburger deed dit en zette de andere Limburgers daarmee op achterstand. Na de 1-0 werd Fortuna voor het eerst gevaarlijk via Tekie in de 53e minuut. Bijlow bracht knap redding op zijn schot in de verre hoek. Hierna was Feyenoord weer aan zet, dat gevaarlijk werd via Boženík en Malacia. Het schot van Boženík werd echter geblokt door Angha, en de inzet van Malacia was te zacht om doelman Van Osch te verschalken.

Twintig minuten voor tijd bracht Advocaat de eerste verse krachten in het veld. Aliou Baldé en João Teixeira vervingen Robert Boženík en Mark Diemers. In de 73e minuut was Baldé meteen dicht bij de 2-0. Uit een voorzet van de jarige Jens Toornstra kon de Senegalees bij de tweede paal inschieten, maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij de buitenkant van de paal. Niet veel later kwam Achraf el Bouchataoui in het veld voor Leroy Fer. Meteen na de wissel probeerde Teixeira het van afstand, maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Van Osch.

In de 83e minuut werd de wedstrijd dan toch in het slot gegooid. Baldé stuurde aanvoerder Berghuis de diepte in en die faalde oog in oog met Van Osch niet. Hij plaatste de bal rustig in de verre hoek en gaf daarmee een mooi vervolg aan zijn doelpuntrijke fase. Het restant van de wedstrijd werd rustig uitgespeeld en daardoor kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Feyenoord opnieuw een vroege zondagmiddag wedstrijd. Om 12:15 uur spelen de Rotterdammers in en tegen FC Utrecht.