Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord zegt contracten van vijftal spelers op

29 maart 2021 15:17 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zegt contracten van vijftal spelers op; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt Feyenoord dat de contracten van Eric Botteghin, Ramón ten Hove, Sven van Beek, George Johnston en Bart Nieuwkoop formeel worden opgezegd. Het vijftal heeft een aflopend contract bij de club en volgens de CAO-regelgeving moest voor 1 april duidelijk gemaakt worden wat er met de contracten zou gebeuren. Van Beek en Johnston spelen op huurbasis momenteel al voor een andere club.

Het feit dat de contracten zijn opgezegd betekent echter niet dat de vijf spelers definitief zullen vertrekken bij Feyenoord. De club kan eventueel op een later moment in gesprek over een nieuwe verbintenis.

Meer op Feyenoord.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

vijftal beek johnston botteghin cao formeel george hove nieuwkoop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Vijftal aflopende contracten bij Feyenoord formeel opgezegd.

Feyenoord heeft een vijftal spelers laten weten dat hun aflopende contract niet verlengd zal worden. Het gaat om Eric Botteghin, Ramón ten Hove, Sven van Beek, George Johnston en Bart Nieuwkoop. De twee laatstgenoemden hadden in hun contract een optie voor nog een jaar, maar deze wordt door de club dus niet gelicht.

Dat maakte Feyenoord maandagmiddag bekend. Volgens de CAO-regelgeving moeten clubs aflopende spelerscontracten voor 1 april formeel opzeggen. Dat is in dit geval gebeurd met Botteghin, Ten Hove en Van Beek (momenteel verhuurd aan Willem II). Johnston (verhuurd aan Wigan Athletic) en Nieuwkoop kregen op basis van de CAO te horen dat de opties in hun contracten niet gelicht worden.

Ook Nick Marsman en Luciano Narsingh beschikken bij Feyenoord over een aflopend contract. Met de doelman is de club nog altijd in gesprek over een langere verbintenis. Over Narsingh, die momenteel op huurbasis voor FC Twente speelt, is niks gecommuniceerd.

In de praktijk betekent de formele opzegging of afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Eventueel treedt de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.
+2/-0

4 maanden geleden
Ik snap het van allemaal behalve van Nieuwkoop. Dat vind ik een capabele rechtsback die volgens mij niet erg zwaar op de begroting drukt. Wellicht hebben we jeugdspelers die op deze positie kunnen doorbreken.

Ik hoop niet dat er met het vertrek van Nieuwkoop ruimte wordt gemaakt voor Svenson, wiens naam ik sinds het aanstellen van Slot al meermaals voorbij heb zien komen. Dat vind ik een draver, geen bijzondere speler verder. En daar moet Feyenoord geen geld aan willen uitgeven. Die gaat sowieso meer willen verdienen dan Nieuwkoop nu doet.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alireza arne arnesen bane berghuis bozenik diemers hanegem hartjes hassel jansen koolwijk kuijt marciano north onzichtbaar pratto ramesoe senesi slot sporar teixeira til toornstra topverdediger trauner vakkiek willykment