Transparent
Inloggen
Sluiten

Cor Pot: 'Te vroeg is de nieuwe trainer van Feyenoord bekend geworden'

22 maart 2021 17:30 - VI LIVE
Foto: Pro Shots

Cor Pot: "Te vroeg is de nieuwe trainer van Feyenoord bekend geworden"; image source: Pro Shots

Cor Pot werd maandagmiddag bij VI LIVE gevraagd over de moeizame periode bij Feyenoord. De huidige assistent-trainer ziet de vierde plaats als hoogst haalbare voor de club. "We hebben aardig wat punten verspeeld de laatste tijd. De afstand naar AZ en PSV is behoorlijk groot geworden", aldus Pot. "Het wordt dan heel moeilijk om die derde plaats te pakken. We moeten realistisch zijn: we moeten knokken voor de vierde plaats."

Gevraagd werd aan Pot hoe het kan dat Feyenoord vanaf januari wegviel uit de top van de ranglijst. "Het is moeilijk te verklaren. Het heeft te maken met spelers die geblesseerd zijn geweest, maar dat hebben andere clubs ook. De speldiscipline zou ook kunnen. Het zijn allemaal dingen die meespelen", zo gaf hij aan. "We hebben heel goede topwedstrijden gespeeld. Tegen Ajax, Vitesse, PSV en ook tegen AZ. We hebben alleen daarin te weinig punten gehaald."

De assistent-trainer gaf desgevraagd meer uitleg over de speldiscipline. "Af en toe lopen we te makkelijk naar voren, terwijl we juist heel gedisciplineerd moeten spelen", zei hij daarover. "Als we dat doen zijn we heel sterk en zijn we moeilijk verslaanbaar. Dat hebben we bewezen in de eerste 30 wedstrijden in de periode met Dick. Als we iets meer naar voren gaan spelen en de ruimtes groter worden, hebben we een probleem."

Het feit dat al vroeg bekend werd dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer wordt, kan volgens Pot ook gezorgd hebben voor de interne problemen bij Feyenoord. "In mijn ogen was dat veel te vroeg. Je krijgt dan vaak een anarchie als er een nieuwe trainer komt", legde hij uit. "Dat gaat dan niet eens bewust, maar is onbewust. Ik denk zeker dat dit kan."




Tags

speldiscipline anarchie arne gedisciplineerd interne onbewust slot verslaanbaar verspeeld vitesse wegviel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Aardige verklaring Tel daarbij op het rabbige scouting ...dossier verbouwing ..kuip ...corona ...aankoop beleid ...en nog veel veel meer dan snap je niet dat nog op de 5 plek staan
+2/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda