Dramatisch Feyenoord in eigen huis gelijk tegen FC Emmen

20 maart 2021 21:50

Dramatisch Feyenoord in eigen huis gelijk tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

Feyenoord is zaterdagavond tegen zeer slordig puntverlies aangelopen. In eigen huis kwam de ploeg van Dick Advocaat niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen nummer laatst FC Emmen. Orkun Kökcü had voor rust nog ietwat gelukkig gezorgd voor de voorsprong, maar dat bleek in de tweede helft niet genoeg voor de winst.

Alle voortekenen waren gunstig voor Feyenoord. In De Kuip won het tot nu toe twee keer eenvoudig van de Drenthenaren. Sterker nog: FC Emmen had nog nooit het net weten te vinden op bezoek bij Feyenoord. Daarnaast was FC Emmen als nummer laatst ook de zwakst presterende ploeg in uitwedstrijden dit seizoen. Op papier dus een pot voor Feyenoord die geen enkel probleem zou mogen geven.

Het duel kwam echter moeizaam op gang. Beide ploegen probeerden wel aan te zetten, maar kwamen niet tot echte kansen. Wel kwam de ploeg van Dick Advocaat steeds beter in de wedstrijd en kwamen er daarom ook steeds meer mogelijkheden. Pas na ruim een half uur spelen kwam echter pas de eerste grote kans van de wedstrijd toen een schot van Orkun Kökcü knap uit de kruising werd getikt. Enkele minuten later zorgde de international van Turkije alsnog voor de voorsprong. Een schot van Kökcü werd van richting veranderd, zodat de keeper geen kans meer had om deze te keren. Gezien het spelbeeld was het uiteindelijk wel een verdiende voorsprong en dat bleek ook de uiteindelijke ruststand.

Na rust leek de ploeg het duel al snel te willen beslissen en ging het op jacht naar een tweede treffer. Al snel ontsnapte Feyenoord echter aan de gelijkmaker toen FC Emmen vanuit het niets een enorme kans kreeg. Een op het oog eenvoudige kopbal werd echter naast gekopt. Met de minuut die verstreek kwam de uitploeg beter in de wedstrijd en kwam steeds vaker in de buurt van het doel van Nick Marsman. Al was Luis Sinisterra halverwege de tweede helft dicht bij een tweede treffer, maar zijn kopbal werd nog net van de lijn gehaald.

Een kwartier voor tijd leek FC Emmen recht te hebben op een strafschop na een overtreding van Lutsharel Geertruida. Scheidsrechter Blom vond het niets, maar hij werd uiteindelijk door de VAR naar de zijkant geroepen. Ruim vijf minuten na de overtreding ging de bal op de stip en was de 1-1 uiteindelijk een feit.

In de resterende minuten gingen beide ploegen op zoek naar de winst, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet meer. Het zorgde er voor dat Feyenoord met het schaamrood op de kaken van het veld moest stappen. De tweede plaats lijkt het nu definitief moeten te vergeten, terwijl het zelfs moet hopen op bekerwinst van Ajax om met de huidige vijfde plaats geen play-offs voor Europees voetbal te hoeven spelen.