Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord wilde afgelopen jaar 25 miljoen euro investeren om selectie te versterken'

20 maart 2021 09:46 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord wilde afgelopen jaar 25 miljoen euro investeren om selectie te versterken"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdag bevestigde Dick Advocaat de eerdere geruchten dat Feyenoord vorig seizoen van plan was om flink te investeren in de selectie. Corona gooide echter roet in het eten. "Wij waren van plan om een aantal dingen te doen met het elftal. Als dat was gebeurt hadden we er anders voor gestaan dan nu, maar dat kon niet", aldus Advocaat. "Je moet daar begrip voor hebben. Ze hebben geprobeerd om het elftal intact te houden, maar we zijn niet sterker geworden. Dat wilden we allemaal, ook het bestuur. Dat lukte alleen niet. Ik verwijt het daarom het bestuur ook niet, want zij hebben er alles aan gedaan om Feyenoord zo sterk mogelijk voor de dag te laten komen."

De Telegraaf voegt daarbij aan toe dat de directie een aanval op Ajax wilde doen en voor bijna 25 miljoen euro aan aankopen wilde doen. Een centrale verdediger, een middenvelder en een spits waren in beeld, die ieder zo'n 8 miljoen euro moesten kosten. Met die kwaliteitsimpuls zou worden gemikt op een Champions League ticket. Door de uitbraak van het coronavirus moest er echter een streep gezet worden door die plannen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

advocaat bestuur corona coronavirus gemikt gooide kwaliteitsimpuls roet telegraaf uitbraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Leuk man wat als .
Hebben we nu veel aan.
Misschien kun je 15,3 miljoen "investeren " in sk houders die ook getroffen zijn door corona /of sowieso net rondkomen en hun geld terug willen .
Ik vind het belachelijk dat feyenoird die mensen voor het blok zetten .
En die mensen op andere forums etc neergezet worden als nepsupporters.
+1/-0

4 weken geleden
Mosterd na de maaltijd, waarom zulk nieuws verspreiden? Er is grote behoefte aan een investeerder, maar daar hoor je niets meer van, alleen dat supporters het geld van hun seizoenkaart niet terug moeten vragen.
+1/-0

4 weken geleden
Goed dat het niet gebeurd is, Feyenoord heeft in het verleden eerder 'gegokt' op Champions League voetbal investeringen gedaan die het niet kon dragen. We weten allemaal in welke ellende de club toen terecht is gekomen.

Natuurlijk moet je risico's nemen, de kost gaan voor de baat uit. Maar risico's moeten verantwoord zijn. Achteraf is makkelijk praten, maar met een leeg stadion (geen inkomsten, en we kunnen er niet eens winnen van FC Emmen) en alle andere onzekerheid omtrent COVID was dit niet het moment.

Wanneer wel? Voorlopig niet. Eerst deze ellende achter de rug. De jeugdopleiding op orde krijgen. De nieuwe trainer 'laten landen'. En het hoofdstuk over het nieuwe stadion aflsuiten (of bouwen; of stoppen met het gemekker)

En mag er alsjeblieft een capabele Algemeen Directeur komen?
+1/-0

4 weken geleden
Waar hadden ze dat geld vandaan gehaald. Die lijkt een beetje op de investeringen die Bosz toen deed (Makaay, Hofland, Gio etc.) We weten wat daar terecht van is gekomen.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.127 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanspeelpunt acardipane advocaat akkas arnesen balvaste bernard bestlander bijlow bozenik brugge christos cisse dordrecht eredivisie feyenoordopnummer hanegem jong linssen nederland pratto ramesoe sandra schuiteman scoutingapparaat slot til topspits vormer willykment