Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark Koevermans: 'Met een nieuw stadion kom je echt in de buurt van Ajax'

19 maart 2021 09:52 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Mark Koevermans: "Met een nieuw stadion kom je echt in de buurt van Ajax"; image source: Pro Shots

Met de komst van een nieuw stadion zou Feyenoord grote stappen vooruit kunnen maken. Dat geeft algemeen directeur Mark Koevermans aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We krijgen dan minimaal 25 miljoen uit het stadion en liever nog een paar miljoen erbij; ik ga uit van 28 miljoen", aldus Koevermans. "Bij de bvo hebben we uiteraard nog een begroting. Daar maken we ook nog omzet. Denk dan bijvoorbeeld aan onze winkels, het contract met Adidas en de sponsoring. Reken daar circa twee miljoen winst voor."

Daar zou bovendien nog eens 10 miljoen extra bij komen als Feyenoord minstens Europa League speelt. "En je gaat straks ook echt weer eens spelers verkopen aan wie je pakweg tien miljoen overhoudt. Dan zit je op 50 miljoen, dat kun je grotendeels uitgeven op het veld", zo geeft hij aan. "Dan kom je echt in de buurt van Ajax. Laat staan als je een keer wél Champions League speelt of echt succesvol spelers verkoopt."

Het is echter nog niet zeker dat Feyenoord akkoord zal gaan met de bouw van een nieuw stadion. "Als er niet aan de voorwaarden wordt voldaan, doen we het niet. Al is dat niet wat ik wil, want we willen vooruit. Maar die kans is er nog steeds", zegt hij daarover.
Tags

koevermans adidas bvo circa overhoudt pakweg sponsoring uitgeven winkels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
OMG. Noem de naam najax svp sowieso niet. Die liggen echt mijlen- en mijlenver voor. Zorg dat je je richt op pisv en az. Dat roep ik al jaren trouwens maar goed. Focus op best-of-the-rest. Najax krijgt door zelf gerealiseerde betere jeugd, betere historie in verkoop(prijzen) en prijzen, meer (deels succes)supporters, (overdreven) media aandacht, gehypte jeugdspelers, veel meer aandacht, geld en supporters. En ze maken nu met geld nog meer geld. De hele bende (Schuurs, Dest=US, Tinder, Rensch, Brobbey, Gravenberch=>Jens beter, Te Ligt met 17 jaar basis remember Bulgarije uit mis je gewoon een toernooi door, de Vrij beter toen) met heus talent maar veel te jong/snel staat alweer in (Jong) Oranje, dat is belachelijk maar doe je helaas niks aan. Soms ook nog, zonder calimero te zijn, wel echt belangrijke scheidsrechter-/VARvoordeeltjes: bijv. groningen uit in kampioensrace met pisv geen hands/pingel tagliafico (= Champions League 50 a 100 miljoen), twijfel pingel Biseswar voorronde CL tegen PAOK (=> CL), etc.
+1/-0

4 weken geleden
Met alleen een nieuw stadion kom je er niet. Het heeft vooral te maken met beleid en visie.
+3/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad begin eens bij de basis.
Ontwikkel een visie gebaseerd op een goede jeugdopleiding en scouting, al jaren een een achtergebleven gebied, en stem daar je beleid op af.
Vergeet voorlopig maar dat megalomane stadion plan door COVID-19, zit of komt de hele wereld economie in een crisis het voetbal niet uitgezonderd.
+1/-0

4 weken geleden
Met verstandig voetbalbeleid kom je er nog sneller.
+2/-0

4 weken geleden
Met een nieuw stadion kom je re niet. Natuurlijk, de Kuip is enigszins gedateerd,
maar als deze vol zit komt menig tegenstander al met ..... tussen benen en staan ze figuurlijk met 1-0 al achter. Het gaat om de poppetjes die op het veld staan. Die moeten het doen. Een blok beton en staal doet er niet zo toe.
+1/-0

4 weken geleden
Ik zou als Feyenoord zijnde eerst maar eens kijken hoe het gaat lopen na de Corona crises ,want je kan wel een duur stadion bouwen maar voorlopig kun de dikke salarissen van de spelers nog niet betalen ,,Het huidige stadion verbouwen zou een optie moeten zijn uitbreiding van de Skyboxen is daarbij noodzaak, er gaan straks een hoop mensen bedankt worden bij hun baas en één van eerste dingen wat dan afvalt is een seizoenkaart, en verder wens ik je veel wijsheid toe de komende tijd
+2/-0

 
4 weken geleden
Je moet sowieso afwachten .
Want ookal doet de media net of wij de enige zijn ,overal gebeurd wat er bij ons gebeurd.
Misschien liggen de verhoudingen wel zo (020 uitgezonderd) dat we er veel beter voor staan in de pikorde dan nu .
+2/-0

3 weken geleden
Helemaal eens met alle reacties die beginnen over beleid en visie.

Dat nieuwe stadion wordt al meer dan een decennia aangedragen als excuus waarom Feyenoord niet presteert. En wordt er gewezen naar financien. Maar wanneer komt het besef dat de club er niet is met alleen een hele grote zak geld?!

Het zou fantastisch zijn als de club een keer 20 miljoen kan uitgeven aan een nieuwe spits. Maar dat bedrag garandeert geen doelpunten en prijzen, geen blessures, schorsingen of domme administratieve fouten waardoor zo'n aankoop niet speelgerechtigd is. Daarmee speelt het elftal niet opeens op een hoger niveau en blijken er ineens geweldige talenten door te breken.

Er zijn zaken die afhankelijk zijn van de financiele mogelijkheden die een club heeft, maar er kan ontzettend veel nu al met gebrek aan geld. En die gebeuren nu ook niet. Laat Feyenoord zich daar eens op richten. Op een goede jeugdopleiding. Op een gestructureerde goed opgezet scoutingsapparaat. Een degelijk plan voor de lange en kortere termijn waar enige visie uit spreekt.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.135 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat asielzoekers bedrijfsleven belastingdruk bestlander bewuster bezuinigingen bozenik danall gedachtengoed hanegem kabinet kamerlid middelmaat nederland nederlanders omtzigd pvda regeren regering rutte tegenmacht utrecht verkiezingen verminderd vvd willykment wyniasweek ziektekosten