Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark Koevermans: 'We duiken dit seizoen diep de rode cijfers in'

18 maart 2021 22:10 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Mark Koevermans: "We duiken dit seizoen diep de rode cijfers in"; image source: Pro Shots

Tegenover het Algemeen Dagblad heeft algemeen directeur Mark Koevermans gereageerd over de financiële problemen waar Feyenoord mee kampt. "We hebben het heel erg zwaar. Een groot deel van de inkomsten is weggevallen, we duiken dit seizoen diep de rode cijfers in", aldus Koevermans. "We hadden in de al aangepaste begroting de tweede seizoenshelft met supporters in de Kuip begroot, dat gaat niet lukken. Dat betekent een extra verlies van nog eens een dikke acht miljoen. Onze financiële reserves zijn verdampt."

De club start dan ook met een campagne waarin het de supporters en sponsors verzoekt af te zien van restitutie. "We willen transparant zijn over deze lastige situatie en duidelijk maken dat Feyenoord de hulp van de supporters en sponsors nodig heeft om deze zware periode goed door te komen. We praten over circa 15 miljoen euro die door de club zou moeten worden uitgekeerd als iedereen terug wil waar hij of zijn recht op heeft", zo geeft hij aan. "Feyenoord heeft dat niet in kas, dat is duidelijk. Dan zouden we dus zeer ingrijpende maatregelen moeten treffen om dat bedrag toch uit te kunnen keren. De campagne die wij nu gaan starten en het slagen ervan is dus zeer belangrijk. Daarnaast kijken we onder andere naar het lenen van geld bij bijvoorbeeld financiële instellingen en verschillende vormen van steun van particulieren."

Koevermans is het niet eens met de kritiek dat Feyenoord Lucas Pratto haalde terwijl het al met financiële problemen kampte. "Op het moment dat we over Pratto spraken, zaten we met een bijzondere situatie. Nicolai Jørgensen was steeds niet volledig fit, Róbert Bozeník liep zelfs nog met een brace. Bryan Linssen was een noodoplossing in de spits", zegt hij daarover. "Met de belangrijke januarimaand in het vooruitzicht en het grote belang om Europees voetbal te halen was er dus vanuit voetbalzaken vraag naar een spits, terwijl er geen geld was. Door de verhuur van enkele spelers, denk aan Narsingh, Van Beek en Wehrmann, is toen een minimaal potje gecreëerd. Zo konden we heel bescheiden en op huurbasis iets doen om de selectie een impuls te geven."

Ook het loonoffer zorgde voor veel commotie. Niet alle spelers gingen hiermee akkoord. "We snappen dat iedereen baalt van de noodzakelijke looninhoudingen. Zeker bij de spelers en de technische staf gaat het om zeer aanzienlijke bedragen. Maar we kunnen niet anders, gezien de penibele situatie waar we zonder iemands schuld na een jaar spelen zonder publiek in terecht zijn gekomen. De boodschap blijft vervelend, maar is echt niet vanuit het niets gedropt bij staf en selectie", reageert hij daarop. "Maar we voeren de korting wel door. We kunnen niet anders, vanwege het bedrijfsbelang, vanwege de overige personeelsleden bij wie we de loonkorting ook gaan verlengen en vanwege de supporters, zakelijke relaties en sponsors die we ook gaan vragen om Feyenoord door de coronacrisis te helpen."

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

koevermans sponsors campagne pratto aangepaste bedrijfsbelang beek begroot bescheiden bozenik brace bryan circa coronacrisis iemands instellingen januarimaand korting kuip linssen looninhoudingen loonkorting loonoffer lucas narsingh noodoplossing penibele personeelsleden potje reserves restitutie transparant verdampt vooruitzicht wehrmann

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.135 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat asielzoekers bedrijfsleven belastingdruk bestlander bewuster bezuinigingen bozenik danall gedachtengoed hanegem kabinet kamerlid middelmaat nederland nederlanders omtzigd pvda regeren regering rutte tegenmacht utrecht verkiezingen verminderd vvd willykment wyniasweek ziektekosten