Transparent
Inloggen
Sluiten

Belgische clubs unaniem voor komst van BeNeLiga

16 maart 2021 19:28 - Pro League
Foto: Pro Shots

Belgische clubs unaniem voor komst van BeNeLiga; image source: Pro Shots

De Belgische Pro League heeft in een statement naar buiten gebracht dat alle clubs in België achter de komst van een BeNeLiga staan. "Deze toekomstambitie is gestoeld op respect voor de sportieve aspiraties voor de topclubs en de behoefte aan economische stabiliteit voor de overige professionele clubs", zo luidt de verklaring. "Er is een unaniem draagvlak om de mogelijke realisatie van de BeNeLiga alle kansen te geven. Het management van de Pro League zal vanaf nu hierin een actieve rol opnemen."

Sinds 2019 zijn clubs in België en Nederland met elkaar in gesprek over de mogelijke opzet van een gezamenlijke voetbalcompetitie. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat die competitie potentieel waarde verhogend zou zijn en het gehele Belgische en Nederlandse profvoetbal er sportief én financieel baat bij zou hebben. Zo zouden de totale inkomsten stijgen naar 1,3 miljard euro. Dat is nu ongeveer 1 miljard euro.

Meer op Pro League
Tags

beneliga unaniem belgie miljard aspiraties deloitte draagvlak nederland potentieel realisatie statement toekomstambitie verhogend voetbalcompetitie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Zoveel meer vindt ik dat niet,ik ben benieuwd!
+1/-0

3 jaar geleden
300 miljoen euro méér ,verdeeld over 18 clubs die meedoen. Het is de moeite amper waard.
Komt nog bij dat je dan met het Lelijke Eendje van Europa ( Belgie ) een competitie vormt die totaal niet aanspreekt , geen aansprekende affiches oplevert , je alleen irritaties over het luizenvoetbal dat de Belgen spelen krijgt.
+1/-0

3 jaar geleden
Zozozo dus Deloitte heeft vastgesteld dat dit financieel interessant zou kunnen zijn. Ik geloof hier helemaal niet in. We hebben een hele leuke competitie en ons enige nadeel is dat er een Bayern situatie ontstaan is, waarbij 1 club alle andere clubs financieel mijlenver achter zich heeft gelaten en in de komende 10 jaar minimaal 8x kampioen gaat worden. Daar gaat de toevoeging van Genk en Zulte Waregem niets aan veranderen. De supporters zitten volgens mij echt helemaal niet op die Belgische clubs te wachten. Het voetbal van de zuiderburen is bepaald niet leuker om naar te kijken en dan druk ik mijn nog zachtjes uit. Misschien als er een consortium van grote sponsoren te vinden zou zijn (met in elk geval een grote TV partij erbij) die hier serieus geld in wil steken, zou je het kunnen proberen, maar gooi alsjeblieft niet te snel weg wat al zo lang zijn waarde bewezen heeft. Als de clubs gemiddeld 30% meer te besteden zouden hebben, ben je nog altijd een hele kleine speler in Europa, dus daar hoef je het al niet voor te doen. Je zou het dan alleen moeten doen als je denkt dat de kwaliteit van de top omhoog gaat door meer sterke clubs samen te brengen. De UEFA heeft volgens mij ook allang aangegeven dat samenvoeging niet meer plekken in CL of Europa League gaat opleveren, dus dat is alweer een stuk kapitaalvernietiging die Deloitte misschien ook niet goed heeft meegeteld in haar spreadsheetjes. Voetbal is voor de supporters en als die er niet op zitten te wachten (en dat is volgens mij de situatie) dan zou ik niet weten waarom je dit nog zou willen doen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.759 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment