Transparent
Inloggen
Sluiten

'Onrust binnen jeugdopleiding Feyenoord na verkeerd verstuurde mails Stanley Brard'

16 maart 2021 15:45 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Onrust binnen jeugdopleiding Feyenoord na verkeerd verstuurde mails Stanley Brard"; image source: Pro Shots

RTV Rijnmond weet te melden dat de bom dreigt te barsten binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard zou af willen van Ulrich van Gobbel, Remco Schol, Melvin Boel en Mark Onderwater. Het viertal zou lastig en te innovatief zijn. Brard wil liever samenwerken met trainers die hij al kent uit zijn eerste periode op Varkenoord, zoals Cor Adriaanse en Gaston Taument.

Een week geleden ging het mis toen Brard een mail stuurde met de vier namen. Hij dacht echter deze verstuurd te hebben aan algemeen directeur Mark Koevermans, maar stuurde deze per abuis aan Mark Onderwater. Hij heeft zich inmiddels ziek gemeld en is niet meer op de club geweest. Brard vermoedt dat de overige drie ook door Onderwater ingelicht zullen worden, dus neemt hij zelf contact op om de excuses aan te bieden. Ook zij waren met stomheid geslagen.

Met video-analist Etienne Shew-Atjon gaat het ook mis vanwege een verkeerd verstuurde mail. Om Koevermans in te lichten dat Brard ook van de videoanalist af wil gebruikt hij een eerdere mail om te reageren. Hij klikt hierbij echter op reply-all zodat Shew-Atjon de mail ook zelf ontvangt. De hoofd jeugdopleiding erkent daarbij dat hij een flinke fout heeft gemaakt. "Ik vind het heel vervelend en dat is niet goed te praten. Daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden", zo geeft hij aan. "Ik heb een verslag gemaakt en dat naar de clubleiding gestuurd. Het is aan Feyenoord wat ze ermee willen doen. Wat er in het rapport staat, zeg ik niet. Maar ik kijk niet naar jong of oud. Het gaat mij erom dat iemand goed is."

De positie van Brard zelf zou ook ter discussie staan. Enkele jeugdtrainer waar hij vanaf wil hebben nog een doorlopend contract zodat er een afkoopsom betaald moet worden, terwijl Brard zelf een aflopend contract bij Feyenoord heeft. "Binnen twee weken moet er een beslissing worden genomen, maar ik heb nog niks van de club gehoord. In mijn eerste periode is het ook steeds verlengd, dus ik merk het wel", zegt hij daarover. "Willen ze verder met mij is het ok. Willen ze iemand anders ook. Ik heb het prima naar mijn zin hier, maar als de club iets anders wil, zullen zij het kenbaar moeten maken. Ik heb gehoord dat de RvC er ook over moet beslissen."

Meer op RTV Rijnmond
Tags

brard onderwater verstuurde atjon koevermans mails shew abuis adriaanse barsten bom doorlopend etienne gobbel innovatief jong kenbaar klikt melvin rapport remco reply rijnmond rvc schol stomheid taument ulrich varkenoord verslag videoanalist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Afscheid nemen van Brard lijkt me de enige juiste beslissing.
+3/-0

3 jaar geleden
Brad zijn tijd is gekomen, man leeft in het verleden en daar zijn ook zijn laatste behaalde resultaten te vinden....
+1/-0

3 jaar geleden
Arnesen nu doorpakken met je vernieuwing en Jonk op de positie van Brard zetten
+1/-0

3 jaar geleden
Gewoon dom,denk ook dat hij zijn beste jaren heeft gehad.
+1/-0

3 jaar geleden
Lijkt mij duidelijk dat de stammenstrijd tot een einde gaat komen na een big bang. Hopelijk zonde afkoop sommen van dene en gene. Ik hoop dat de komende periode en nieuw fris technische team gaat komen zonder oude kliek van mensen die omdat ze ooit bij Feyenoord hebben gevoetbald niet naar de kwaliteit word gekeken. De beste mensen op de juiste plek met de juiste instelling en de juiste lesmethode...
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een geklungel. Van een Hoofd Jeugdopleiding verwacht ik dat hij in samenspraak met de Technisch Directeur de koers bepaalt en die uitvoert. Als er trainers/staf niet meewillen, wegwezen. Maar tussen Brard en Arnesen zit het al niet goed. Het probleem is niet dat er verschillen van inzicht zijn, dat is gezond. Maar kennelijk zijn er teveel mensen die ergens iets over te vertellen hebben, en is er hierdoor geen sprake van discussie maar een strijd.

Varkenoord levert al te lang te weinig op. We kunnen allemaal wijzen naar de oorzaken (Jong Feyenoord niet in ED) waardoor talenten de stap niet kunnen maken, maar zulk intern gezeik helpt zeker niet mee.

Dan moet Brard maar weg. Kan er iemand aangenomen worden die schoon schip maakt en een organisatie neerzet die samenwerkt aan een gemeenschappelijk doel.

Iedereen maakt fouten, maar zo'n mail is wel heel stom.
+1/-0

3 jaar geleden
Net als alle andere reacties hierboven, ben ik geneigd de ouwe hap af te serveren. Maar bij de 4 trainers waar Brard c.s. van af willen zit ook Boels en dat je die kwijt wil kan ik mij 100% voorstellen. Ik twijfel dus een beetje wat nou handig is, maar als je bijvoorbeeld Jonk zou kunnen bewegen om de plek van Brard over te nemen, dan zou ik dat toejuichen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment