Enerverende topper in Eindhoven eindigt onbeslist

14 maart 2021 16:19

Enerverende topper in Eindhoven eindigt onbeslist; image source: Pro Shots

In een prachtige, open wedstrijd hebben PSV en Feyenoord de punten gedeeld. Vooral voor rust was het een echt spektakelstuk, met kansen over en weer. Nadat Feyenoord via Berghuis na een kwartier op voorsprong was gekomen, bracht Malen de 1-1 eindstand op het bord. Het bleek uiteindelijk een terechte uitslag, aangezien Feyenoord voor rust de meeste kansen had en PSV erna.

Feyenoord begon in Eindhoven in een ongebruikelijke 5-2-3 formatie, wat zorgde voor een onwennige openingsfase. PSV had het beste van het spel en kreeg via Max en Malen twee grote kansen om op voorsprong te komen. Max schoot rakelings voorlangs en de inzet van Malen werd knap gekeerd door Marsman, die de voorkeur kreeg boven Bijlow.

Uit het niets viel de openingsgoal aan de andere kant. Na een kwartier spelen krulde Steven Berghuis een breed gelegde bal van Sinisterra op de voor hem zo bekende manier in de verre hoek. Na de verrassende voorsprong nam Feyenoord de regie over en speelde het een drietal enorme kansen bij elkaar. Allereerst wist Bryan Linssen een perfect afgemeten voorzet van Malacia van dichtbij niet op doel te koppen. Een paar minuten later schoot Sinisterra de bal wild over toen hij in een doelpuntrijke positie stond en ook Geertruida faalde van dichtbij.

In de 38e minuut kreeg Feyenoord het deksel op de neus, toen PSV uit een fraaie aanval op gelijke hoogte kwam. Een prachtige assist van Mario Götze werd over Marsman heen gestift door Donyell Malen. Vlak voor rust kreeg Feyenoord opnieuw een gigantische kans om tot scoren te komen, maar dit keer bracht Mvogo redding op de inzet van Linssen. De ruststand was daardoor 1-1 en dat was eigenlijk een klein wonder te noemen.

Na rust duurde het niet lang voor de eerste grote kans viel te noteren. Opnieuw was Malen het eindstation van een PSV-aanval, maar net als eerder vandaag bracht Marsman knap redding. Ook drie minuten later was het weer aan Marsman te danken dat de stand op 1-1 bleef staan. De ingevallen Madueke kroop gemakkelijk tussen Senesi en Botteghin door en leek in de korte hoek de 2-1 binnen te schieten, maar via de voet van Marsman belandde de bal op de paal. Feyenoord bleef stuntelen en zag Marsman ook nog eens ingrijpen op een schot van Zahavi. Na een uur spelen stond het nog altijd 1-1 en ook dat was weer een klein wonder.

Twintig minuten voor tijd bracht Advocaat de eerste verse kracht binnen de lijnen: Haps verving de moegestreden Sinisterra. Het gewenste effect bracht het helaas niet teweeg. PSV bleef wat overtuigender aan de bal, al kreeg het geen uitgespeelde kansen meer. Feyenoord was ook niet bij machte om de Eindhovense defensie te breken, waardoor de boeiende topper eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.