Feyenoord met het grootste gemak voorbij tam VVV-Venlo

6 maart 2021 18:18

Feyenoord met het grootste gemak voorbij tam VVV-Venlo; image source: Pro Shots

Na twee gelijke spelen en een nederlaag heeft Feyenoord eindelijk weer eens het zoet van een overwinning mogen proeven. Op eigen veld werd VVV-Venlo met overtuigende cijfers verslagen: 6-0. De doelpunten aan Rotterdamse zijde kwamen van Jens Toornstra (2), Lutsharel Geertruida, Bryan Linssen, Steven Berghuis en Eric Botteghin.

Het eerste kwartier was van beide kanten aftastend. Feyenoord speelde te slordig om tot kansen te komen en VVV-Venlo was niet bij machte om de aanval te zoeken. Na een klein kwartier spelen kwam Feyenoord dan ook op voorsprong na een verdedigende fout van Pachonik. Sinisterra kon de bal eenvoudig afsnoepen van de rechtsback om vervolgens Toornstra in stelling te brengen, die op zijn kenmerkende beheerste wijze de 1-0 binnen kon schieten.

Na de 1-0 kwam de wedstrijd in een stroomversnelling terecht. In de gehele eerste helft speelde Feyenoord nog zo’n zeven open kansen bij elkaar, waarvan er twee doeltreffend werden afgerond. De 2-0 werd na 20 minuten spelen tegen de touwen gekopt door Lutsharel Geertruida, die geheel vrij stond bij de corner van Steven Berghuis. Bij de daarop volgende corner stond Sinisterra compleet vrij, maar dit keer verdween de bal niet in de goal. Het was uitstel van executie voor VVV-Venlo, want vijf minuten later werd het alsnog 3-0 dankzij een doelpunt van Bryan Linssen. De organisatie bij VVV-Venlo was ver te zoeken, waar Orkun Kökcü met een afgemeten dieptepass van profiteerde. Linssen rondde oog-in-oog met doelman Kirschbaum met een beheerst lobje af. De score had voor rust nog verder op kunnen lopen, maar een veelbelovend schot van Malacia ging ruim voorlangs en een kopbal van de (opnieuw) compleet vrijstaande Fer ging over het doel van Kirschbaum.

Het eerste kwartier na rust was een kopie van die in de eerste helft. Het was een rommelige fase, waarin weinig tot geen opwindende momenten plaatsvonden. Toch viel uit het niets de 4-0 na een aanval over de rechterflank. Linssen kwam net te kort om een lage voorzet van Berghuis binnen te tikken, maar na matig uitverdedigen kwam de afvallende bal voor de voeten van Toornstra. Met een harde knal in de korte hoek schoot hij alweer zijn vierde treffer tegen VVV-Venlo dit seizoen binnen. Een paar minuten later verdween een indraaiend schot van Berghuis rakelings over.

Twintig minuten voor tijd kwamen drie verse krachten in het veld: Haps, Diemers en Bozenik vervingen Malacia, Fer en Linssen. Vlak na deze wissels breidde Feyenoord de voorsprong uit naar 5-0 via een typische Steven Berghuis-goal. De rechtsbuiten krulde de bal met zijn linker prachtig in de verre hoek, buiten bereik van Kirschbaum. Even later mochten ook Jørgensen en de weer herstelde Teixeira nog opdraven, ter vervanging van Kökcü en Sinisterra. Het slotakkoord kwam op naam van Eric Botteghin, die een corner van Berghuis heel simpel tegendraads kon inkoppen. De VVV-defensie legde opnieuw geen strobreed in de weg. De eindstand werd daarmee bepaald op 6-0.

Volgende week speelt Feyenoord de extreem belangrijke topper in Eindhoven tegen PSV. In het Philips Stadion wordt er om 14:30 uur afgetrapt.