Transparent
Inloggen
Sluiten

Justin Bijlow: 'Persoonlijke fouten hebben de doorslag gegeven'

28 februari 2021 18:58

Na de twee gelijke spelen van afgelopen week heeft Feyenoord vandaag een 4-2 nederlaag geleden. In Alkmaar was het in de eerste helft de bovenliggende partij, maar na rust liep AZ over de Rotterdammers heen. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was enorm en dat beaamde ook Feyenoord-doelman Justin Bijlow tegenover ESPN. Ook ging hij in op zijn fout, die voor de 3-2 zorgde.

“De eerste helft speelden we goed voetbal van achteruit. We konden de vrije man steeds vinden en kwamen ook op voorsprong. Persoonlijke fouten gaven alleen de doorslag. Dat is klote. Bij de 3-2 neem ik gewoon te veel risico. Ik had de bal te lang aan mijn voet en ik wil voor de voetballende oplossing gaan, maar dit was totaal onnodig en te risicovol. In mijn ooghoek zag ik Leroy en ik wilde de driehoek maken, maar ik speel hem zo bij Midtsjo in de voeten. Ik denk dat we ook meer moeite kregen met opbouwen toen Dani de Wit erin kwam. We voetbalden goed, maar als je dan drie onnodige tegendoelpunten krijgt is dat gewoon kut. Daar valt niet tegenaan te voetballen.”

Tot slot ging de doelman kort in op zijn blessuregevoeligheid: “Ik hoop dat ik nu een aantal maanden fit kan blijven, zeker met het EK in het achterhoofd. Maar ik wil vooral goed blijven spelen voor Feyenoord. Hopelijk kan ik het seizoen fit af maken.”




Discussieer mee op de forums


Tags

bijlow doorslag achterhoofd alkmaar beaamde blessuregevoeligheid driehoek espn midtsjo ooghoek opbouwen slot tegendoelpunten voetbalden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws




Tagcloud

acardipane ado arnesen barcelona bestlander bommel capaciteit corona danall dood dumfries economie feyenoordopnummer hanegem hassel ihattaren kabinet kluivert lucht malen nederland prik pvv quarantaine ramesoe rutte slot uefa vvd willykment