Transparent
Inloggen
Sluiten

Topper van zondag laatste kans om mee te doen om de tweede plaats

26 februari 2021 12:03

Om nog kans te maken op de tweede plek zal voor Feyenoord zondag een overwinning haast noodzakelijk zijn. De ploeg van Dick Advocaat neemt het dan in Alkmaar op tegen concurrent AZ. Een nederlaag zou betekenen dat de achterstand wordt vergroot naar zes punten, terwijl ook PSV dan nog minstens een voorsprong van zeven punten zal hebben.

Gekeken naar de hele historie kent Feyenoord zeer wisselende resultaten voor de competitie in Alkmaar. Van de 41 voorgaande ontmoetingen werden er 16 gewonnen, 15 gelijk gespeeld en 10 verloren. De laatste edities verliepen echter een stuk beter. In de laatste 8 wedstrijden ging Feyenoord maar 1 keer onderuit en wist bovendien meerdere keren met grote cijfers te winnen.

Feyenoord wist 3 keer met vier doelpunten verschil te winnen. Dat lukte in de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018, maar ook in het seizoen 1970/1971. Al die wedstrijden eindigden in een 0-4 overwinning. Ruim een maand geleden wist AZ nog met 2-3 te winnen in De Kuip.

Twee spelers van AZ hebben een verleden bij Feyenoord. Bruno Martins Indi en Jordy Clasie droegen beiden het shirt van Feyenoord. Steven Berghuis en Ridgeciano Haps speelden eerder juist voor AZ, terwijl Dick Advocaat hoofdtrainer van de Alkmaarders was.
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat alkmaar topper berghuis clasie droegen haast haps historie indi kuip martins ridgeciano verliepen wisselende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.073 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alireza arne arnesen bane berghuis bozenik diemers hanegem hartjes hassel jansen koolwijk kuijt marciano north onzichtbaar pratto ramesoe senesi slot sporar teixeira til toornstra topverdediger trauner vakkiek willykment