Doelpuntloos gelijkspel voor Feyenoord in het Hoge Noorden

24 februari 2021 20:36

Doelpuntloos gelijkspel voor Feyenoord in het Hoge Noorden; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen niet weten te winnen. In het Groningse Hitachi Capital Mobility Stadion werd het 0-0. Na een gelijk opgaande eerste helft was Feyenoord na rust de bovenliggende partij, maar de paal en lat stonden een Rotterdamse treffer veelvuldig in de weg. Door het gelijke spel raakt de tweede plaats in de Eredivisie steeds verder uit zicht voor de ploeg van Dick Advocaat.

Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Twente verscheen Feyenoord met twee andere spelers aan de aftrap. Leroy Fer en Eric Botteghin mochten starten, wat ten koste ging van Mark Diemers en Uros Spajic. Het eerste gevaar in de wedstrijd volgde kort na de aftrap al met krap drie minuten op de klok. Een vlammend schot van Steven Berghuis vloog rakelings voor het doel van keeper Padt langs, waardoor de Groningers zich gelijk goed gewaarschuwd konden achten.

Hierna nam FC Groningen het heft wat meer in handen en kreeg het twee goede kansen via Suslov en Gudmundsson, die beiden vrij voor Nick Marsman verschenen nadat de Feyenoord-defensie niet goed georganiseerd was. De Feyenoord-goalie redde twee keer met zijn scheenbeen en voorkwam daarmee een achterstand voor de Rotterdammers. Aan de andere kant was het met name Orkun Kökcü die voor gevaar zorgde: twee maal mocht de middenvelder aanleggen, maar de eerste poging spatte uiteen op de vuisten van Sergio Padt en de tweede ging voorlangs. Overigens kopte Leroy Fer de rebound van Kökcü’s eerste schot van dichtbij over.

In het restant van de eerste helft was ook Luis Sinisterra nog dicht bij de openingstreffer, toen een corner van Kökcü voor zijn voeten belandde. Van een meter of twee schoot de Colombiaan echter op de paal. Verder bleef de wedstrijd op en neer golven, wat vlak voor rust nog voor een beste kans voor FC Groningen zorgde. Uit een scherpe voorzet van Suslov kopte Strand Larsen recht op Marsman, waardoor de ruststand op 0-0 werd bepaald.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft leek Feyenoord de score te openen. Na een kort genomen corner en een vlijmscherpe voorzet van Steven Berghuis kopte Luis Sinisterra de bal tegendraads in. Doelman Padt was geklopt, maar hij werd op de doellijn geholpen door Da Cruz, die de bal van de doellijn haalde. Een paar minuten later werd Padt opnieuw verslagen, maar dit keer stond de lat een voorsprong van Feyenoord in de weg. Bryan Linssen gaf de bal, na een rommelige combinatie door het centrum, nét te veel kracht mee. Ook Kökcü kreeg het even later niet voor elkaar om de 0-1 binnen te schieten: hij vond verdediger Mike te Wierik op zijn weg. Zo liet Feyenoord het in het eerste kwartier na rust na om een verdiende voorsprong te pakken.

Feyenoord bleef de bovenliggende partij, maar de Rotterdammers hielden moeite met de hechte defensie van de Groningers. Ook de geluksfactor was niet aan de zijde van Feyenoord, want een kwartier voor tijd stond het aluminium voor de derde keer een doelpunt in de weg. Een prima actie en dito schot in de verre hoek van Luis Sinisterra eindigde op de binnenkant van de paal. Tien minuten voor tijd bracht Advocaat Diemers en Bozenik in het veld om een slotoffensief te forceren. Ze vervingen Kökcü en Linssen. Dit bracht echter niet het gewenste resultaat, want gescoord werd er niet meer. Daardoor eindigde de wedstrijd zoals deze begon en dus verliest Feyenoord opnieuw twee dure punten.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord om 16:45 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ.