Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick van Egmond: 'Laat Dick Advocaat zich maar op Feyenoord concentreren'

22 februari 2021 10:15
Foto: Pro Shots

Dick van Egmond: "Laat Dick Advocaat zich maar op Feyenoord concentreren"; image source: Pro Shots

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was zondagavond bij Dit was het Weekend op ESPN niet te spreken over de uitlatingen van Feyenoord. De trainer gaf aan dat hij in het bekerduel tegen sc Heerenveen liever Björn Kuipers of Danny Makkelie als scheidsrechter had gehad. "We hebben twintig prima scheidsrechters en zij zijn allemaal uitstekend inzetbaar bij deze wedstrijden. Ik sluit me absoluut niet aan bij deze woorden", aldus Van Egmond. "Laat hij zich maar op Feyenoord concentreren, dan doe ik dat op de arbitrage."

Feyenoord kwam volgens Van Egmond bovendien goed weg na de gemiste strafschop van de thuisploeg. "De assistent gaf aan dat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam en daar heeft de VAR naar gekeken. Dat bleek niet het geval", zo gaf hij aan. "De VAR heeft in dit geval verzuimd om naar Botteghin te kijken en ook dit mee te nemen. Hij had moeten adviseren om de strafschop over te laten nemen, omdat Botteghin te vroeg is ingelopen. Het is niet helemaal goed gegaan. De VAR had hier moeten ingrijpen."
Tags

egmond var advocaat botteghin arbitrage bekerduel danny espn heerenveen ingelopen kuipers makkelie scheidsrechtersbaas

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Vreemd om bij de reactie dat moment van Eric erbij te halen, dat heeft niks met de scheids te maken en de pingel wordt toch gemist, heeft met de var te maken. En over de var dan, dat moment dat lange veerman iets doet in de 5 meter bij de keeper dan? Hoe licht ook? Waarom denk je dat die regel bedacht is? Een keeper gaat puur voor de bal en springt daarbij en is dan super kwetsbaar kan verkeerd neerkomen, beschermt zijn ribben niet, etc) en mag absoluut niet aangeraakt worden, ook niet via een zetje tegen een speler van ons (dat was het geloof ik). Dat was een heel belangrijk moment.
+1/-0

 
2 maanden geleden
klopt, maar daar wordt dan maar niet over gesproken..
+1/-0

2 maanden geleden
Dick van Egmond, dat was vroeger een scheidsrechter waarvan wij altijd zeiden dat hij in Ajax loondienst was.
+1/-0

2 maanden geleden
Scheidsrechters in het betaalde voetbal zijn tegenwoordige vreemde vogels. Heeft dikwijls niets met sport te maken.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.127 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane akkas arnesen barcelona bernard bestlander bozenik brugge christos cisse diemers eredivisie hanegem kamerlid kluivert linssen middelmaat nederland pvv ramesoe rutte sandra schuiteman scoutingapparaat senesi slot vormer vvd wehrmann willykment