Transparent
Inloggen
Sluiten

VVCS: 'Dit is een totaal verkeerde handelswijze'

22 februari 2021 00:01 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

VVCS: "Dit is een totaal verkeerde handelswijze"; image source: Pro Shots

Louis Everard van spelersvakbond VVCS heeft tegenover Langs de Lijn gereageerd op het loonoffer dat de spelers van Feyenoord moeten brengen. Niet alleen bij de spelersgroep van Feyenoord is dit verkeerd gevallen. "Als club ga je in zo'n situatie met elkaar in overleg en probeer je een compromis te vinden. Het is niet zo dat je dan als club eenzijdig een soort dictaat gaat opleggen", aldus Everard. "Gemaakte afspraken moeten gewoon nagekomen worden en salarissen moeten betaald worden, tenzij een spelersgroep of spelers hiermee instemmen."

Bij het eerste loonoffer hebben alle spelers van Feyenoord nog individueel getekend dat ze hiermee akkoord gingen. "Waarom zou de situatie dan nu anders zijn?", zo geeft Everard aan. "Je gaat gewoon netjes in gesprek met je werknemers en legt het uit. Wat ik heb begrepen is dit gepresenteerd als een eenzijdig dictaat. Als club en als werkgever moet je dit niet willen. Zeker een club als Feyenoord moet dit ook niet willen. Dit is een totaal verkeerde handelswijze."

De volgende stap zou volgens de directeur van VVCS bij Feyenoord liggen. "Als ik ze een advies zou geven zou ik zeggen dat ze netjes het gesprek aan moeten gaan en probeer een compromis te bereiken", zei hij daarover. "We hebben zelf nog niet gesproken met de club, maar hebben wel met een paar spelers en agenten gesproken. Op moment als een club echt over zou gaan om eenzijdig salarissen te gaan korten lijkt het me dat hier ook een rol voor ons lijkt weggelegd. Als een club geld inhoudt zonder dat een speler hier toestemming voor gegeven heeft en een speler dit niet pikt, kan de gang naar de arbitragecommissie worden gemaakt. Dan is het aan de arbitragecommissie om daar een oordeel over te geven."

Het feit dat Feyenoord er financieel zeer slecht voorstaat is volgens Everard geen excuus om zoiets eenzijdig op te leggen. "Nogmaals, je gaat dan met elkaar het gesprek aan en probeert een compromis te bereiken. Lukt dat, ja of nee", reageerde hij daarop. "Je gaat dit niet als een eenzijdig dictaat neerleggen en vervolgens salaris inhouden. Dat soort dingen doe je niet."

Meer op NOS.nl
Tags

eenzijdig everard vvcs compromis dictaat arbitragecommissie loonoffer agenten excuus gemaakte inhouden instemmen korten opleggen spelersvakbond voorstaat weggelegd werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Louis Everard van de VVCS lijkt me nou typisch zo'n bestuurder die al vanaf het begin van de coronacrisis nog geen halve cent heeft hoeven inleveren.
Ik kan me zelfs voorstellen dat hij een van de velen is vanuit huis heeft moeten werken , terwijl zijn km-vergoeding wel door is blijven lopen.

Ik kan me deze crisis echt kwaad maken om de enorme tweedeling die in de maatschappij ontstaat. (en nee, ik spreek NIET autobiografisch)

Voetballers behoren tot de categorie wiens exorbitante salaris gewoon doorbetaald bleef. Daar kwam een eerste loonoffer langs die dat dan enigszins aanpaste, maar ze behoren tot de uitzonderingen van de op z'n gat liggende amusementsindustrie, een van de weinige mensen met een vast loon in deze sector.
Al hun collega's (in ruimte zin) in deze sector zitten werkloos thuis of zien hun levenswerk failliet gaan. BVO's maken hierop geen uitzondering.

Er is niet meer. Het geld is op.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Ik zou het goed vinden als eens gepubliceerd wordt om hoeveel geld dit precies gaat per speler in verhouding tot het salaris zodat de buitenwacht er ook iets van vinden kan. Prestaties spelen ook een rol. Daarom wil ik graag weten welke spelers dwars liggen. Dan kunnen we ook naar hun prestaties kijken. Een aantal spelers in de selectie presteert zeer slecht. Dat zou op zich al reden moeten zijn om het salaris naar beneden te schroeven.
+1/-1

3 maanden geleden
In de december zouden ze praten over verlenging regeling. Dat is over de belangrijke maand januari (feb
was belangrijker ivm beker maar goed...) heen getild. Gezien de situatie komt de regeling TOTAAL NIET als verrassing uiteraard voor HELEMAAL NIEMAND. Dus of nou individueel overlegd was (tuurlijk had dat gemoeten) of een mededeling maakt voor de argumentatie het wel of niet te accepteren geen reet uit natuurlijk. Gespeelde verontwaardiging. Wel veel teveel onrust helaas al weken (ook met de staf) dat is nooit goed en het gaat om details in het veld waarbij de totale situatie wel degelijk mee kan spelen. Zowel situatie tactiek Dick als salariskorting leidt tot verdeeldheid in de selectie en dat merk je helaas in het veld.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado azarkan balde bijlow botteghin bozenik diemers fer fraisl geertruida hanegem haps infantino inhaalslag jorgensen kuip linssen maas malacia nac opschieten ramesoe senesi sinisterra soz steijn timber toeschouwers willykment