Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Onbegrijpelijk dat we geen Kuipers of Makkelie kregen in de kwartfinale'

19 februari 2021 15:20
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Onbegrijpelijk dat we geen Kuipers of Makkelie kregen in de kwartfinale"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdag was Dick Advocaat nog altijd niet te spreken over de KNVB en de arbitrage in het bekerduel tegen sc Heerenveen. "Ik vind het onbegrijpelijk in een kwartfinale dat we eerst Kuipers als scheidsrechter hebben en dan voor zo'n wedstrijd, met alle respect, een mindere scheidsrechter krijgen", aldus Advocaat. "Er zitten 12 man in het buitenland. Voor zo'n wedstrijd krijgen we dan geen Kuipers of Makkelie. Dat vind ik storend. Ik mag het niet meer zeggen, maar zo is het. Hij floot nou niet zijn beste wedstrijd."

De trainer was het daarbij niet eens met de kritiek op Steven Berghuis, die vaker met een onbesuisde tackle voor een overtreding zorgt. "Het tekent zijn mentaliteit, het is een echte winnaar", zo gaf hij aan. "Bij hele goede voetballers gaat het wel eens gepaard met dit soort incidenten."
Tags

advocaat kuipers makkelie arbitrage bekerduel berghuis heerenveen knvb onbesuisde storend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik ben al 60 jaar Feyenoord supporter, dus weet ondertussen wel dat dit geen pretje is, maar om nu de schuld bij deze scheidsrechter te leggen. "Hij floot niet zijn beste wedstrijd" Feyenoord speelt 95% van zijn wedstrijden zo. Die Mulder kan ook wel gedacht hebben, waarom krijg ik niet een keer Ajax of ... i.p.v. dat armetierige Feyenoord.
En dan over Berghuis "dat tekent zijn mentaliteit" haha, ik vind het meer op laten zien dat je bijzonder weinig mentaliteit hebt en als je daar dan al wat van hebt, gebruik het dan op de juiste manier, want dit is by far niet de eerste keer. Goeie speler, maar vaak de rotte appel van dit team en iedereen gelooft in mij oh nee in hem !!
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Rotte appel vind ik niet goed uitgedrukt. Deze speler heeft ook veel voor de club betekend (en krijgt daar een mooi salaris voor). Maar een aanvoerder moet zich kunnen beheersen en uitdelen alleen als het kan. Daarom wordt het tijd een andere aanvoerder te kiezen.

Dit geldt ook als de scheidsrechter tegen je is. In dit geval een ajakscied. Die vond het duidelijk leuk om Berghuis rood te geven. Maar goed, dat is bekend. Bij de knvb staan wij altijd op 1-0 achterstand.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane allerhoogste arne arnesen atletico cognitieve coolen hedendaagse hulshoff jansen jeugdtrainers kaders kokcu kuijt kuip malacia matheus nascimento persie piramide sinisterra slot spelintenties spelprincipes stam thema toornstra uefa vakkiek willykment