Transparent
Inloggen
Sluiten

'Champions League vanaf 2024 volledig op de schop, meer wedstrijden en groepsfase verdwijnt'

16 februari 2021 07:32 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Champions League vanaf 2024 volledig op de schop, meer wedstrijden en groepsfase verdwijnt"; image source: Pro Shots

Vanaf 2024 zal de opzet van de Champions League flink op de schop gaan. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat de UEFA mogelijk deze maand nog de plannen wil gaan presenteren. Vast staat wel al dat het deelnemersveld uitgebreid zal gaan worden naar 36 teams in plaats van 32 die het nu is en de groepsfase zal gaan verdwijnen. Hiervoor komt één ranglijst in de plaats voor alle deelnemende ploegen.

Tussen september en januari spelen ploegen tien wedstrijden in een zogeheten Swiss format. Via loting krijgt het tien tegenstanders toegewezen en worden er vijf thuis- en vijf uitwedstrijden gespeeld. Rekening wordt hiermee gehouden met het niveau van de teams om kansloze nederlagen te verminderen en loting minder belangrijk te maken. Uiteindelijk wordt een ranglijst opgemaakt. De beste acht teams kwalificeren zich rechtstreeks voor de achtste finales, de nummers 9 tot en met 24 strijden in een knock-out fase om de overige tickets.

In totaal zullen er veel meer wedstrijden worden gespeeld. Waar er nu nog 125 wedstrijden in een seizoen worden gespeeld zal dit vanaf 2024 225 wedstrijden worden en ook de Europa League en Conference League zullen ditzelfde format gaan krijgen. Bovendien zullen er na de groepsfase geen doorstromingen meer volgen naar de andere toernooien. Nu gaat de nummer 3 uit de groepsfase van de Champions League nog naar de Europa League.

De omzet van de Champions League zal na de hervorming stijgen van 3 naar 5 miljard euro, zodat deelnemers per deelname 70 tot 90 miljoen euro kunnen krijgen. Nu is dat nog 40 miljoen euro. Wel wordt er nog gesproken over de verdeling van de tickets en welke landen de vier extra tickets krijgt. De Telegraaf meldt echter dat zoals het er nu uitziet alleen de kampioen van Nederland in aanmerking komt voor een plek in het hoofdtoernooi. De nationale competities zijn tegen de plannen van de UEFA, omdat er wordt gevreesd dat er ook in het weekend Europees gespeeld zal moeten worden. Onder druk van de topclubs uit de grote Europese landen gaat het systeem echter volledig op de schop.
Tags

format uefa conference deelnemersveld ditzelfde doorstromingen gevreesd hervorming hoofdtoernooi miljard nederland swiss telegraaf verdeling verminderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Hiermee gaat het voetbal nog verder naar de klote. Het is nu al (jaren) niet meer spannend wie bij de laatste 8 komt. Onder druk van de grote clubs staat er dan, het kan niet anders.... Barcelona oa die op korte termijn 700 mln moet aflossen? Hoe moeilijk is het om het geld beter te verdelen (kijk naar het verschil nu al tussen CL en EL en UCoL) ipv de rijken nog rijker. Alleen najax en misschien psv profiteert hiervan.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals Dorus al zei: "Zorg dat je er bij bent". Een schone taak voor Van Bodegom en Arnesen om onze club naar een hoger plan te brengen. PS: om een nieuw stadion kunnen wij niet heen als je jezelf serieus wil nemen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het verschil tussen de kleinere en grotere voetballanden wordt dan nog groter,als die er al niet is.Het miljoenenbal zal veranderen in een miljardenbal.De eventuele resterende kruimels mogen dan geschonken worden aan de rest van Europa.Bovnedien zullen de entreeprijzen ook tot angstaanjagende prijzen opgedreven worden,waardoor het voor de doorsnee-supporter zowat onmogelijk is om een wedstrijd live te gaan aanschouwen,of is de ''supporter''bereid om voor een plekje op de derde ring een bedrag van 200€ neer te tellen?Vrees dat Nederland definitief gaat afhaken in deze idiote strijd van het grote geld.De UEFA vindt het allemaal geweldig naar het schijnt....
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met de entreeprijzen in het nieuwe stadion valt het reuze mee hoor. Daar komt bij dat het nieuwe stadion veel meer comfort en service heeft. Dat heeft een prijskaartje. Als je dat niet kunt betalen kun je een krantenwijk erbij nemen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik doelde hiermee op de prijzen bij een Championsleague-wedstrijd,niet op een seizoenskaart.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als we op een verantwoorde manier een nieuw stadion kunnen betrekken, zoals door OMA ontworpen, zou dat een enorme stap in de goede richting zijn. De goede richting is volgens mij deelname aan de CL. Dat levert een continue stroom aan inkomsten op die we nodig hebben om echt mee te doen om de prijzen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.177 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat afbrandt arena cate eredivisie eringa gimenez kern kloese knvb kroes middenveldert minteh mislintat ono overmars paixao pier praag rvc side slot staken steijn voorhand voorzitten willykment yoda zerrouki