Feyenoord overrompelt Willem II in wervelende tweede helft

14 februari 2021 16:20

Feyenoord overrompelt Willem II in wervelende tweede helft ; image source: Pro Shots

Waar de temperaturen in het land langzaam weer beginnen de stijgen, kon je de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Willem II beslist niet met een warm hart kijken. Slap, futloos en zonder overtuiging begonnen de Rotterdammers zondag aan hun eerste wedstrijd na een break van twee weken. Na 45 ellenlange minuten van zeer matig voetbal, ging Feyenoord met een onverwachte voorsprong de catacomben in. Menig supporter zal willen weten wat er in de rust is gezegd of gedaan, want een compleet ander Feyenoord domineerde daarna de tweede helft van de wedstrijd.

In deze tweede helft verscheen Luis Sinisterra aan de aftrap ter vervanging van Ridgeciano Haps en binnen de minuut leek de Colombiaan een uitgelezen kans op de 2-0 te krijgen. De inzet van Sinisterra werd echter gekeerd door Muric en bovendien stond de aanvaller buitenspel. Feyenoord zette het goede begin door en een kleine minuut later leek het alsnog 2-0 te worden. Na een grote fout van Holmén kon Bryan Linssen uithalen, maar zijn schot stuitte op de buitenkant van de paal.

Een korte corner van Berghuis werd door Toornstra over Muric bij de tweede paal neergelegd, waardoor Bryan Linssen van dichtbij doeltreffend kon inkoppen. De wervelwind die na de rust van start ging was nog niet ten einde, want in de 52e minuut werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door de 3-0 van Luis Sinisterra. Een mooie één-twee tussen Toornstra en Linssen stelde de Feyenoord-invaller in staat om voor een open doel de 3-0 binnen te tikken. Zo waren de eerste tien minuten van de tweede helft een stuk boeiender dan de gehele eerste helft. Na een uur spelen kon doelman Muric ternauwernood de 4-0 voorkomen, toen hij een mooie lobbal van Steven Berghuis nog net tot corner kon verwerken. Feyenoord was duidelijk wakker geschud in de kleedkamer. In de 63e minuut hielp het Willem II van Zeljko Petrovic ook nog eens een handje mee, toen verdediger Köhn opzichtig aan het shirt van Bryan Linssen ging hangen. Het buitenkansje dat volgde werd vanaf de penaltystip onberispelijk binnen geschoten door Steven Berghuis.

Dick Advocaat gaf vervolgens nog de nodige speelminuten aan Orkun Kökcü en Bart Nieuwkoop. Kökcü was een kwartier voor tijd dicht bij de 5-0, maar dit keer stond Muric, de Kosovaars-Montenegrijns-Zwitserse sluitpost van de Tilburgers, wél goed op zijn plek. In de slotfase kwamen ook Nicolai Jørgensen en Robert Bozenik nog in het veld. De eindstand werd uiteindelijk op 5-0 bepaald. Een afstandsschot van Orkun Kökcü belandde ietwat fortuinlijk via de hak van Pavlidis achter de Willem II goalie.

In de eerste helft was Feyenoord in de tweede minuut van de blessuretijd pardoes op 1-0 gekomen. Het was de eerste goede aanval van Feyenoord in de eerste helft, die doeltreffend werd afgerond door Jens Toornstra. Na een vlot lopende combinatie tussen Berghuis, Linssen en Diemers speelde Toornstra zich met een sublieme aanname vrij en schoot hij de 1-0 van dichtbij binnen. Het was een schamel hoogtepunt in een weinig enerverende eerste helft, waarin Willem II - met Sven van Beek in de basis - eigenlijk de gevaarlijkste ploeg was. Het was een eerste helft zoals we die dit seizoen maar al te goed kennen van Feyenoord. Maar gelukkig zagen we ook het andere gezicht van Feyenoord: de gretige knokkers die met veel spelplezier onze harten veroveren. Met overtuiging en snelheid in het spel trokken de Rotterdammers de wedstrijd in de tweede helft gemakkelijk naar zich toe.

Positief nieuws was ook de terugkeer van Justin Bijlow in de basis opstelling. Het was de eerste keer dat de doelman in actie kwam sinds de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou op 5 november 2020. Aanstaande woensdag speelt Feyenoord om 18:45 uur de kwartfinale van de beker in en tegen Heerenveen.