Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan al snel weer revanche nemen op Heerenveen

9 februari 2021 22:03

Woensdag gaat voor Feyenoord het toernooi om de TOTO KNVB Beker verder. In Friesland neemt de ploeg van Dick Advocaat het dan op tegen sc Heerenveen. De Friezen speelden tot nu toe twee bekerwedstrijden dit seizoen. In de eerste ronde werd TOP Oss verslagen, waarna het net zoals Feyenoord een vrijloting kreeg in de tweede ronde. In de derde ronde werd met veel moeite FC Emmen verslagen.

Feyenoord speelde al zeven keer eerder een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen voor de beker en wist tot nu toe vijf keer te winnen. De editie in het seizoen 2012/2013 werd een van de meest spannende bekerwedstrijden die Feyenoord ooit speelde. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel na 90 minuten en in de verlenging werd niet gescoord. Strafschoppen moesten daarom voor de beslissing zorgen. Uiteindelijk waren er twintig strafschoppen nodig om tot een winnaar te komen. Daryl Janmaat schoot Feyenoord toen naar de volgende ronde.

Een maand geleden speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in Heerenveen. De thuisploeg was voor de Eredivisie toen met 3-0 te sterk. Feyenoord kende die avond een dramatische wedstrijd en dat werd hard afgestraft.

De selectie van sc Heerenveen kent ook drie spelers met een verleden bij Feyenoord. Erwin Mulder, Lucas Woudenberg en Rodney Kongolo speelden allemaal in de jeugdopleiding, waarbij Mulder en Woudenberg ook tot het eerste elftal zouden komen.




Tags

heerenveen mulder revanche woudenberg advocaat daryl editie emmen eredivisie erwin friesland janmaat knvb kongolo lucas oss verlenging vrijloting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westerse wieffer yoda zorg