Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dick Advocaat dacht aan opstappen na nederlaag in Heerenveen'

3 februari 2021 10:11 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Dick Advocaat dacht aan opstappen na nederlaag in Heerenveen"; image source: Pro Shots

Na de nederlaag tegen sc Heerenveen heeft Dick Advocaat overwogen te stoppen bij Feyenoord. Dat meldt Voetbal International in een uitgebreide reconstructie over afgelopen week. Na een gesprek met technisch directeur Frank Arnesen en algemeen directeur Mark Koevermans, die beiden aangaven volledig achter de trainer te staan en ook nadat zijn assistenten aangaven hem te steunen, besloot Advocaat toch om te blijven bij de club en zijn afscheid niet af te willen laten hangen door een paar onwillige spelers.

Op vrijdag volgt er een gesprek tussen Advocaat, Arnesen en aanvoerder Steven Berghuis. De conclusie is dat Advocaat volledig bepaalt wat er moet gebeuren en wie er gaan spelen. Anders vertrekt hij. Nadat op de training van zaterdag de normale 4-3-3 formatie voor geen kant loopt, besluit de trainer om Nicolai Jørgensen uit de basis te halen en Bryan Linssen als vervanger in de ploeg te zetten. Dit zorgt voor verbazing bij zijn assistenten, maar Advocaat heeft een volledig plan uitgewerkt hoe PSV te verslaan is en waar de ruimtes liggen. Een dag later wint de ploeg precies op de manier zoals Advocaat deze had uitgedacht.

Volgens VI zijn de irritaties echter nog steeds niet volledig verdwenen. Zo was de technische staf zeer verbaasd over het interview van Steven Berghuis waarin hij aangaf dat ze meer gebruik wilden maken van videobeelden, aangezien John de Wolf daar al de hele week individueel mee bezig is. Dat hij na een goede wedstrijd tegen PSV graag de beelden in de groep wilde zien begreep de staf nog wel, maar dat verzoek kwam niet na de wedstrijd tegen sc Heerenveen waarin de aanvoerder zijn opdrachten niet uitvoerde. Bovendien speelde Eric Botteghin tegen PSV niet omdat de spelersgroep dat vroeg, maar omdat Uros Spajic werd gepasseerd na drie slechte wedstrijden. Advocaat beseft ook dat hij nog drie maanden moet werken met een aantal spelers die op een andere manier willen werken.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat heerenveen aangaven arnesen berghuis botteghin bryan irritaties koevermans linssen onwillige spajic uitgedacht uitvoerde uros wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Heb meer vertrouwen in Advocaat, dan in de mening van Berghuis.
+1/-0

6 maanden geleden
Ja, Berghuis begint te irriteren en dat is in het verleden bij andere clubs ook al het geval. Heeft nogal een hoge dunk van zichzelf, loopt andere spelers af te zeiken als ze slecht spelen of kansen missen maar over hem zelf mag je niets zeggen. Heeft in belangrijke wedstrijden aardig wat kansen gemist en kan het verschil de laatste maanden niet maken, dus lekker laten gaan als hij zo blijft zeiken. Het is een goede voetballer, maar we overleven ook zonder hem
+1/-0

6 maanden geleden
Als ik dit verhaal lees , dan besef je hoe broos en wankel de teamgeest is bij Feyenoord. Laten we het er helaas maar op houden dat de 3 - 1 tegen PSV een uitschieter was. Aankomende zondag tegen Groningen zal er hoogstwaarschijnlijk gewoon weer verloren worden. Zo gaat het altijd na een goede wedstrijd , weten we het nog ?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Als de opstelling dezelfde is als tegen PSV, dan geef ik Feyenoord een goede kans om te winnen in Groningen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Heel vaak na een gewonnen wedstrijd tegen de top 3 , verliest Feyenoord de eerstvolgende wedstrijd. Alsof de vreugde dan getemperd moet worden ofzo. Maar ik hoop dat je deze x gelijk krijgt.
+1/-0

 
willem van Hanegem (geschorst)
6 maanden geleden
vooral geloven wat nietsnut Krabbepik schrijft.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ja maar jij zegt vaak: Krabbendam heeft altijd wel inside info, en dat heeft de grote duimzuiger Marcel Van der Kraan nooit.
+1/-0

6 maanden geleden
Advocaat bepaald wat er gebeurd, wie er word opgesteld etc.
Het idéé van John de Wolf is echt nog niet zo gek, als je maar niet elke week de slechte punten van het spel laat zien want dan verlies het elftal zijn zelfvertrouwen als je daar op blijf hameren.
De andere kant is dat John zich wel moet schikken naar Dick Advocaat.

Steven Berghuis mag dan wel wat lastig zijn maar elke speler heb wel wat.
Van hem hoor je wat meer omdat hij aanvoerder is dus meer in de media te zien is.

Hij is in ieder geval een speler die altijd hard werkt, wij moeten oppassen om bij elke uitspraak je vinger op te leggen, iedereen praat wel eens zijn mond voorbij.
+1/-0

6 maanden geleden
Toen Advocaat kwam schrok hij dat de spelersgroep zo timide en apatisch was dat zit er nog steeds wel in denk ik alleen Berghuis is een mannetje en daarom ook aanvoerder gemaakt.
+2/-0

6 maanden geleden
Ze doen er echt alles om ons de put in te lullen .
Wat een story gehalte weer .
Ik denk ,volgens mij ,als,als,als.
Ze weten helemaal niks
+1/-0

willem van Hanegem (geschorst)
6 maanden geleden
aldus de watcher zonder inside info.....kots
+1/-0

6 maanden geleden
Jammer dat hij niet is opgestapt.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen bane bannis berghuis bozenik danall diemers fer geertruida haps hassel heerenveen jahanbakhsh joh kokcu linssen malacia north ramesoe senesi sinistera slot til toornstra trauner vakkiek veerman vente willykment