Transparent
Inloggen
Sluiten

Dirk Kuyt per direct vertrokken bij Feyenoord

2 februari 2021 12:31 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Dirk Kuyt per direct vertrokken bij Feyenoord; image source: Pro Shots

Feyenoord meldt via de officiële kanalen dat Dirk Kuyt per direct is vertrokken bij de club. In onderling overleg is zijn contract beëindigd. Technisch directeur Frank Arnesen had hem graag in een functie voor de club behouden, maar Kuyt is van mening dat het voor zijn ontwikkeling beter is om een ander pad te volgen. Nadat hij twee jaar trainer was binnen de Feyenoord Academy keek hij afgelopen anderhalf jaar op verschillende plekken in de organisatie van Feyenoord mee. Nu wil Kuyt ook buiten de club gaan werken aan zijn ontwikkeling.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kuyt academy arnesen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Goed besluit, eerst wat presteren als trainer daarna zien we wel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik vind het heel jammer, hij is een jonge man die weet wat voor route hij uitstippelt voor zijn ontwikkeling.
Hij heeft groot gelijk, bij feyenoord werdt hij een beetje aan het lijntje gehouden, of je nu eens bent met de afspraak die hij had is een andere zaak maar die afspraak was er wel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik denk eerder dat Dirk Feyenoord aan het lijntje hield. Erg gemotiveerd kwam hij niet over. Waarschijnlijk ook door privé sores.
+2/-0

9 maanden geleden
Nou is een constructief gesprek geweest, beter voor beide partijen lijkt mij zo.
+2/-0

9 maanden geleden
Kuijt was een geweldige speler, en heeft voor Feyenoord vreselijk veel betekent. Maar hij heeft als trainer nog he-le-maal niets bewezen. Laat hem eerst meters maken bij andere, kleinere clubs, net als bij zijn spelersloopbaan onderaan de ladder beginnen en steeds een stapje hoger.

Wat Kuijt daarnaast in de laatste fase van zijn actieve carrière wel aangetoond heeft, is dat het hem totaal ontbreekt aan een realistisch zelfbeeld; hij kon tijdens het kampioensjaar niet meer belopen; zijn ijver en onvermogen te doseren zorgde ervoor dat het elftal beter af was met Toornstra in de basis.

Kuijt ging de eerste 10 minuten als een dolle hond tekeer, waarna z’n tong tussen z’n enkels hing en hij een bron van onrust en balverlies was tot hij gewisseld werd.

Ik heb zo’n vermoeden dat hij in dat opzicht weinig bijgeleerd heeft en het hem nog altijd ontbreekt aan reflectie en gepaste bescheidenheid over zijn trainerskwaliteiten en de fase waarin zijn carrière als trainer zich bevindt. Volgens mij heeft hij met Arnesen gesproken en had hij een ander idee over waar hij aan toe was dan Arnesen.

Dan kan hoi beter op zoek naar een dergelijke positie buiten de club. Laat hem daar maar op z’n bek gaan, daar leert hij van en dat scheelt Feyenoord weer...
+2/-0

9 maanden geleden
Hele goede zet, gaat nog heel lang duren voordat Dirk klaar is om trainer te zijn in de Eredivisie, als hij dat al ooit wordt. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij ooit een top trainer zal worden, maar wie weet hoe het loopt. Maar het idee om hem binnen 2 jaar voor Feyenoord 1 te zetten was niet erg goed, dat is veel te vroeg voor Dirk. Kan beter in de Jupiler League aan de gang, dan kan hij wat ervaring op doen en is de druk een stuk minder hoog
+1/-0

9 maanden geleden
Iedereen heeft weer zijn verhaaltje klaar over kuyt .
Meestal gevoed door de media .
De man is al tijden niet meer zelf in het nieuws geweest .
Heeft prive dingen meegemaakt en pikt nu zijn leven op .
Hij wil gewoon zijn loopbaan als trainer starten buiten feyenoord .
Hij wil niet in een gespreid bedje beginnen .
Maar leren ,ervaring op doen .
Ik vind dat alleen maar goed ,en wens hem het beste (behalve tegen ons)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Prima als de prive-dingen die Kuijt sinds hij gestopt isvoor z'n kiezen gekregen heeft, hem hebben doen besluiten z'n trainersloopbaan radicaal anders aan te pakken. Heel verstandig ook, en goed voor Feyenoord want ik denk dat het voor de club heel slecht was geweest als Kuijt al zo snel hoofdtrainer in Rotterdam was geworden.

Tot voor dit seizoen was het de bedoeling dat hij met een paar jaartjes ervaring in de jeugd het hoofdtrainerschap van Feyenoord op zich zou nemen. Dat zag hij zelf wel degelijk zitten. Sterker; hij was nogal verbolgen over het feit dat Advocaat nog een jaar doorging en hij niet direct afgelopen seizoen het roer kon overnemen.

Met het vertrek van van Geel, is dit traject sowieso op de tocht komen staan. Het was vooral van Geel die zich intern sterk gemaakt heeft voor Kuijt. Mijn inziens hebben ze beide Kuijts kwaliteiten vreselijk overschat.

Gelukkig doen de huidige beleidsbepalers dat niet.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane allerhoogste arne arnesen atletico cognitieve coolen hedendaagse hulshoff jansen jeugdtrainers kaders kokcu kuijt kuip malacia matheus nascimento persie piramide sinisterra slot spelintenties spelprincipes stam thema toornstra uefa vakkiek willykment