Feyenoord na heerlijke eerste helft veel te sterk voor PSV

31 januari 2021 16:23

Feyenoord na heerlijke eerste helft veel te sterk voor PSV; image source: Pro Shots

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Het liet PSV weliswaar aan de bal, maar toen de ploeg na zeven minuten zelf voor het eerst voor het doel kwam was het direct raak. Mark Diemers zorgde met een goed schot voor de 1-0. Ook de tweede kans was voor de ploeg van Dick Advocaat, maar na een goede aanval wist Bryan Linssen niet te scoren.

Feyenoord bleef eenvoudig overeind en gezien het spelbeeld leek het wachten op de 2-0. Halverwege de eerste helft kwam die dan ook en dat gebeurde op schitterende wijze. Steven Berghuis kon buiten de zestien aanleggen en krulde de bal heerlijk in de verre hoek.

PSV kreeg vervolgens een kans op de aansluitingstreffer, maar een goede redding van Nick Marsman voorkwam dat. Vijf minuten voor rust werd het duel al beslist. Na wederom een uitstekende aanval stifte Linssen de 3-0 binnen.

In de tweede helft koos Feyenoord er voor om zich massaal terug te trekken en PSV te laten komen. Dat leidde al snel tot de 3-1 van Sangaré. Feyenoord leek het door die tegentreffer even kwijt te zijn en zag Marcos Senesi al snel op de doellijn redding brengen na een schot van Malen, terwijl Marsman niet veel later knap redde na een poging van dezelfde Malen.

Langzaam kreeg de ploeg echter weer grip over de wedstrijd. Het bleef eenvoudig overeind, stond geen kans meer toe en won uiteindelijk volkomen verdiend met 3-1.