Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'De bezetenheid om te winnen zag ik meer bij Heerenveen dan bij ons'

27 januari 2021 23:28

Dick Advocaat gaf in gesprek met ESPN aan ontgoocheld te zijn na de wedstrijd tegen Heerenveen. "Ook omdat je hoort hoe de uitslagen elders waren. Dan moet je daar van profiteren. Dat zat er in de eerste helft absoluut niet in", aldus Advocaat. "Zij speelden met een valse linksbuiten. Daar hadden we wat problemen mee. Dat konden we in het veld niet oplossen."

Voor de wedstrijd had de trainer al in de gaten dat Heerenveen in een andere formatie speelde. "We wisten het ook, maar dan moet het wel uitgevoerd worden. Dat zag je alleen niet in het hele elftal. Iedereen moet dan meedoen, maar dat gebeurde niet altijd", zo gaf hij aan. "Veerman was hun valse linksbuiten, die speelde op het middenveld. En dat deden ze slim, ze wilden Stevie naar achteren drukken, onze beste aanvaller. Dan ga je mee of niet mee of je gaat er tussen spelen. In de tweede helft heb ik Heerenveen niet meer gezien, maar dat is ook wel makkelijk als je al met 3-0 voor staat."

Advocaat stak zelf ook zijn hand in eigen boezem. "Ik ben er verantwoordelijk voor en dat zit me ook wel een beetje dwars, maar de bezetenheid om te winnen zag ik meer bij Heerenveen dan bij ons", zei hij daarover. "We moeten bij elkaar gaan zitten en gaan kijken hoe we dit gaan oplossen. Als de tegenstander iets anders staat dan wij verwachten, hebben we problemen. We moeten praten om het op te lossen. Dat is de enige manier."




Tags

heerenveen advocaat bezetenheid linksbuiten boezem espn ontgoocheld uitgevoerd veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds schreuder slot soap stengs there think what will willykment year yoda zeroukki zerrouki