Dramatisch Feyenoord kansloos onderuit in Heerenveen

27 januari 2021 22:52

Dramatisch Feyenoord kansloos onderuit in Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord is woensdagavond tegen een blamerende nederlaag aangelopen. De ploeg van Dick Advocaat was kansloos op bezoek bij sc Heerenveen en ging dan ook met 3-0 onderuit. Het was alweer de derde competitienederlaag op rij en geen enkel moment maakte de ploeg aanspraak op überhaupt een doelpunt.

In de wetenschap dat sc Heerenveen al bijna drie maanden niet meer wist te winnen in de competitie kon Feyenoord met veel vertrouwen richting Friesland afreizen. Een extra boost werd bovendien gegeven omdat AZ in eigen huis onderuit ging tegen FC Utrecht en een zege van Feyenoord zou betekenen dat de ploeg weer boven de Alkmaarders kwam te staan. Direct vanaf het begin maakte het team echter een heel zwakke indruk. Feyenoord kreeg wel een paar mogelijkheden, maar tot echt grote kansen leidde het echter niet.

Na bijna een half uur spelen kwam Heerenveen plotseling op voorsprong. Achterin stond het wederom niet goed bij Feyenoord en daar maakte Joey Veerman dankbaar gebruik van. Daar kwam twee minuten later zelfs nog een tweede tegentreffer overheen omdat bij een hoekschop van de thuisploeg de verdediging wederom een zwakke indruk maakte en uiteindelijk de 2-0 binnen geschoten kon worden. Vlak voor het rustsignaal richtte Feyenoord zich nog even op met pogingen van Lutsharel Geertruida en Mark Diemers, maar ook zij kregen de bal niet op doel.

Feyenoord kreeg het vervolgens voor elkaar om de tweede helft nog belabberder te spelen dan het voor rust had gedaan. Het kreeg daarvoor al snel de deksel op de neus toen na wederom dramatisch verdedigen de 3-0 binnen gewerkt kon worden. Na een uur spelen greep Advocaat in en bracht met Lucas Pratto een extra aanvaller. Het maakte echter helemaal niets uit. De hele wedstrijd wist Feyenoord geen enkel schot op doel te krijgen en moest daarom dan ook met het schaamrood op de kaken weer naar de kleedkamer.

Met een achterstand van al acht punten op de tweede plaats lijkt het gezien het spel van de laatste periode uitgesloten dat Feyenoord volgend seizoen Champions League mag gaan spelen. De wedstrijd van aanstaande zondag tegen PSV zal daarin ook een cruciale rol spelen.