Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolai Jørgensen: 'We hebben teveel ruimte weggegeven aan AZ'

24 januari 2021 19:21

Voor het tweede seizoen op rij verloor Feyenoord van AZ. De Alkmaarders trokken in een boeiende wedstrijd met 2-3 aan het langste eind en klommen daardoor over Feyenoord heen op de ranglijst. Jørgensen verklaarde tegenover ESPN dat hij, in tegenstelling tot trainer Advocaat, vindt dat Feyenoord een beter team heeft dan AZ, maar dat het door slecht verdedigen drie tegentreffers weggaf.

“We hadden het moeilijk. We kwamen drie keer achter en dan wordt het erg lastig. We hebben te veel ruimtes weggegeven en de kans te geven om hun eigen spel te spelen. Dat was niet goed genoeg. Het is natuurlijk leuk om te scoren, maar als je uiteindelijk verliest overheerst de teleurstelling. Het lag niet alleen aan kwaliteit, want ik denk dat we een beter team hebben dan AZ, maar je moet ze nooit zo veel ruimte geven. Daardoor hebben ze drie identieke doelpunten kunnen maken en dat is slecht. Als we zo verdedigen als vandaag roep je de problemen over jezelf af.”

De aanvaller werd in de tweede helft naar de kant gehaald in verband met een kleine blessure. Ook ging de Deen in op de geruchten rondom een transfer naar Turkije: “Persoonlijk ging het lekker, maar doordat ik een vinger in mijn oog kreeg kon ik niet goed meer zien. Dat was balen, want ik voel me goed en creëerde kansen voor teamgenoten. Over de geruchten rond een overstap naar Galatasaray kan ik niet veel zeggen. We moeten wachten en zien wat er gebeurt, maar ik zit nu lekker in mijn vel hier. Ik hou van de club en de stad en het is echt mijn tweede thuis, maar we moeten zien wat er gaat gebeuren. Als ik de club financieel kan helpen is het misschien een goede optie om te gaan, maar het is moeilijk om over te praten. Emotioneel ben ik nog duizend procent Feyenoorder.”




Tags

advocaat creeerde emotioneel espn galatasaray identieke klommen langste overheerst trokken turkije weggaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer