Feyenoord na goede tweede helft te sterk voor Heracles

20 januari 2021 20:39

Feyenoord na goede tweede helft te sterk voor Heracles; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zichzelf verzekerd van een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Woensdagavond werd in De Kuip met 3-2 gewonnen van Heracles Almelo. Luis Sinisterra, Bryan Linssen en Lutsharel Geertruida zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord had het vanaf het begin erg lastig met Heracles. De uitploeg hield het achterin heel compact, waardoor er nauwelijks doorheen te komen was. Het feit dat de ploeg van Dick Advocaat bovendien in een heel lag tempo speelde zorgde er voor dat er nauwelijks iets gebeurde. Pas na een half uur spelen kwam de eerste mogelijkheid, maar een inzet van Steven Berghuis ging net naast het doel.

Snel daarna lag de bal aan de andere kant wel in het net. Uros Spajic stapte verkeerd en hief daarmee buitenspel op. Voor aanvaller Burgzorg was het vervolgens eenvoudig om de 0-1 op het scorebord te zetten.

Feyenoord kon daar zelf helemaal niets tegenover zetten, maar ging toch nog met een gelijke stand richting de kleedkamer. In de allerlaatste seconde van de eerste helft kreeg Luis Sinisterra na een vrije trap de bal gelukkig voor zijn voeten. De Colombiaan profiteerde daar dankbaar van.

Snel na rust wist Heracles opnieuw te scoren, maar dit keer werd vanwege buitenspel het doelpunt van Burgzorg afgekeurd. Feyenoord was echter vele malen beter uit de kleedkamer gekomen, mede omdat Advocaat met Ridgeciano Haps en Bryan Linssen direct twee wissels had doorgevoerd. Haps raakte al snel de lat, terwijl Linssen enkele minuten later wel wist te scoren. Het was randje buitenspel, maar omdat er geen VAR aanwezig was telde het doelpunt gewoon en was de voorsprong een feit.

Feyenoord kon vervolgens redelijk eenvoudig overeind blijven. Het creëerde zelf niet al te veel kansen, maar Heracles wist aanvallend geen moment meer gevaarlijk te worden en de ploeg kon daarom de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Zes minuten voor tijd volgde er bovendien de definitieve beslissing toen Lutsharel Geertruida de 3-1 binnen kopte. Het leek direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn, maar die in blessuretijd wist Heracles toch nog de aansluitingstreffer te maken. De zege kwam echter niet meer in gevaar, zodat Feyenoord zich verzekerde van een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

Zaterdagavond zal de loting plaats vinden. Wel staat al vast dat Feyenoord een uitwedstrijd zal gaan krijgen. Daarin speelt het tegen Excelsior, sc Heerenveen, Ajax of de winnaar van NEC - Fortuna Sittard.