Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Feyenoord bevestigt komst van Aliou Balde

19 januari 2021 17:37 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Feyenoord bevestigt komst van Aliou Balde</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Feyenoord de komst van Aliou Balde bevestigd. De 18-jarige aanvaller heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025. Balde is een jeugdinternational van Senegal en speelde in eigen land voor Diambars de Saly Dourbel. Onder meer Borussia Dortmund had ook interesse in de aanvaller, maar hij koos voor een vertrek naar Rotterdam.

Technisch directeur Frank Arnesen geeft aan tevreden te zijn met de komst van Balde. "Het feit dat hij bij ons zijn handtekening zet spreekt boekdelen", aldus Arnesen. "Hij heeft vertrouwen in onze plannen met hem, net als dat wij vertrouwen hebben in zijn kunnen. Hij is een zeer talentvolle jongen, die bij ons al een tijd op de radar staat."

Zelf is Balde erg blij met zijn komst naar Feyenoord. "Feyenoord is een grote club dus de keuze om hier te tekenen was een makkelijke. Vanaf nu ben ik Feyenoorder en zal ik keihard werken om hier te slagen", zo geeft hij aan.

Meer op Feyenoord.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

balde aliou arnesen boekdelen diambars dortmund dourbel radar saly senegal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Doe eens een ietsiepietsie meer informatie: vleugelaanvaller? Spits? Is ie Rechtsbenig of linksbenig? Kopsterk? Technisch vaardig? Maakt ie wel eens eeen doelpunt?
+1/-0

3 jaar geleden
'Dribbelende kwaliteiten Balde komen overeen met Mané'

Aliou Balde is deze week, na wat gehannes over zijn fysieke gesteldheid, speler van Feyenoord geworden. Dat was opvallend omdat zowel Borussia Dortmund als enkele clubs uit de Ligue 1 achter de achttienjarige vleugelaanvaller aanzaten. Het talent komt van het voor de meeste mensen onbekende Senegalese Diambars de Saly Dourbel, maar stond wel al in de lijst van The Guardian met de zestig grootste talenten die zijn geboren in het jaar 2002.

Balde staat bekend als een razendsnelle flankspeler die zowel op links als rechts gebruikt kan worden en eventueel zelfs in de spits. De volgers van het internationale voetbal noemen hem 'de nieuwe Sadio Mané'. De Algerijnse journalist Maher Mezahi over de kleine (1.63m) aanvaller: "Al kunnen dergelijke vergelijkingen soms als een last worden ervaren. Maar het moet gezegd: de energie en de dribbelende kwaliteiten van Balde komen behoorlijk overeen met wat Mané laat zien. De voetbalexperts in Senegal zijn erg onder de indruk van hem geraakt. Het is geen imponerende verschijning op fysiek gebied, maar desondanks is hij verdedigers vaak te slim af met zijn kernspieren en zijn lage zwaartepunt."

Ed Dove is een expert op het gebied van Afrikaans voetbal en vertelt wat hij weet aan Voetbalzone. "Het is een aanstormend talent die op alle posities in de voorhoede inzetbaar is. Hij kan centraal uit de voeten, maar zeker ook op de flanken. Balde heeft een neusje voor de goal en een prima gevoel voor de vrije ruimte." Maar: "Hij moet constanter worden en het is in dat kader belangrijk dat Balde zich meer met het spel gaat bemoeien." Balde is een vaste kracht in Senegal onder 20, maar de overstap naar de hoofdmacht van Senegal zit er voorlopig nog niet in. "Zijn loopbaan als clubspeler staat voorlopig op de eerste plaats", zo vervolgt Dove. "Sadio is een serieuze prof en op fysiek gebied is het ongelooflijk wat hij er allemaal voor over heeft."

"Voor Balde is nu de grootste test of hij zich kan aanpassen aan het leven in Nederland, de omgeving, de taal en de andere manier van leven. Er zijn niet veel Senegalese spelers die in Nederland hebben gespeeld en Balde zal er alles aan moeten doen om met zijn talent het potentieel te bereiken van Mané."
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.026 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane benfica buitenom danilo dessers eigengereide geertruida hassel ivanusec kaliber klapper klinken kokcu kraaij kuijt malacia middenveldert nadien ofzo plafond schmidt senesi sinisterra slot tevroeg timber wehave wieffer willykment yoda