Transparent
Inloggen
Sluiten

Toernooi om TOTO KNVB Beker begint tegen Heracles Almelo

19 januari 2021 13:57

Voor Feyenoord begint woensdagavond het toernooi om de TOTO KNVB Beker met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Normaal gesproken zou de ploeg van Dick Advocaat al een bekerwedstrijd gespeeld hebben, maar in de vorige ronde kreeg het een vrijloting en begint om die reden pas in de achtste finale. Heracles speelde in de eerste ronde tegen Telstar en won met 3-0. Ook de Almeloërs kregen in de vorige ronde een vrijloting.

Ruim een maand geleden eindigde het competitieduel in een 0-0 gelijkspel, waarbij Heracles de wedstrijd met tien man eindigde vanwege een rode kaart. Op de ranglijst staan ze op een twaalfde plek.

Vijf keer eerder speelde Feyenoord tegen Heracles en iedere keer wist Feyenoord te winnen. Van die vijf edities vond alleen de laatste editie in december 2017 in De Kuip plaats. Dankzij twee treffers van Steven Berghuis en een doelpunt van Sven van Beek werd met 3-1 gewonnen. Vier jaar eerder waren strafschoppen nog nodig om tot een winnaar te komen nadat het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde. Bryan Linssen maakte destijds nog het enige doelpunt voor Heracles.

De selectie van Heracles Almelo kent met Mats Knoester ook een speler met een verleden bij Feyenoord. De verdediger speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar speelt inmiddels bijna twee jaar in het zwart-wit van Heracles. Een officiële wedstrijd voor Feyenoord speelde hij nooit. Bryan Linssen speelde juist twee seizoenen in het shirt van Heracles en wist in 70 officiële wedstrijden 25 keer te scoren.




Discussieer mee op de forums


Tags

heracles almelo knvb bryan linssen vrijloting advocaat almeloers beek berghuis editie knoester kuip mats twaalfde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot derksen eredivisie fries geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag religie rvc sobat stengs sugawara timber vertekent volkslied wieffer willykment yoda zerrouki