Transparent
Inloggen
Sluiten

Tyrell Malacia: 'Tegen VVV kon ik eindelijk de tegenslagen een plek geven'

15 januari 2021 10:44 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Tyrell Malacia: "Tegen VVV kon ik eindelijk de tegenslagen een plek geven"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Tyrell Malacia aan afgelopen seizoenen vaak tegenslag gekend te hebben. "Sinds mijn debuut tegen Napoli in 2017 is er veel gebeurd. Natuurlijk had ik al verder willen zijn, maar je moet altijd kijken waar je zelf meer had kunnen doen. Er waren tegenslagen en die moest ik overwinnen", aldus Malacia. "Telkens weer erbovenop komen, dat vormt je. En ik geloof in God, ik denk dat dingen gebeuren omdat ze moeten gebeuren. Trainers maken keuzes en soms kom je niet in hun plannen voor. Die periode overwon ik voor mijn gevoel tegen VVV toen ik eindelijk de tegenslagen een plek kon geven."

De linksback was vanwege het overlijden van zijn opa zeer emotioneel toen hij in Venlo schitterend wist te scoren. "Er kwam daarna een nieuwe trainer en die koos voor een andere linksback. En onder Dick Advocaat voel ik veel vertrouwen, maar in de zomer was daar opeens die heupblessure", zo geeft hij aan. "Om een voorbeeld te geven van tegenslagen verwerken: ik heb toen meteen de knop omgezet en vragen gesteld. Hoe kan ik maximaal revalideren, hoe kan ik qua voeding en rust het optimale resultaat bereiken? Voor mijn gevoel is het daarom ook sneller gegaan. En toen ik eenmaal weer kon spelen, kreeg ik snel speeltijd."

Malacia droomt dan ook van het Nederlands elftal. "Net als het winnen van grote prijzen", zegt hij daarover. "Ik kijk helemaal niet naar Wijndal om te zien waarin hij beter of slechter is dan ik. Of ik mezelf wel van zijn niveau vind? Ik heb veel zelfvertrouwen, maar dat hou ik vaak liever voor mezelf."
Discussieer mee op de forums


Tags

malacia tyrell vvv advocaat emotioneel erbovenop gekend heupblessure knop napoli opa optimale overwinnen overwon voeding wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Beste Tyrell ik geef toch liever de voorkeur aan Haps tegenover Anthony
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Goeie jongen die Tyrell! Uitstekende back. Ik geef hem groot gelijk dat hij niet naar Wijndal kijkt, zelf blijven presteren en dan komt die uitnodiging vanzelf.

Ik zou wel kiezen voor Malacia tegenover Anthony omdat hij de betere verdediger is ten opzichte van Haps, die is echter aanvallend beter. Aangezien Advocaat de laatste tijd heeft aangegeven ook te trainen op "de punt naar voren" dus met 2 controlerende middenvelders, zou Haps ook goed naast Fer kunnen spelen op het middenveld om Klaassen en Mazraoui op te vangen. Dan begin je waarschijnlijk met Toornstra op 10. Sinistera kan daar ook spelen of Jorgensen zelfs. We gaan het zien. Kansloos zijn we zeker niet en het wordt weer eens tijd voor 'n overwinning bij hun ;-)
+1/-0

2 maanden geleden
Wijndal is 4 klassen beter helaas, Malacia is echt niet van het niveau wat Feyenoord zou moeten hebben,
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wijndal vind ik zwaar overschat.

Malacia verdedigend beter ,haps aanvallend,overall haps
+1/-0

2 maanden geleden
Tyrell is een heerlijke speler, altijd vol zelfvertrouwen. Ik kijk graag naar zijn spel, maar soms wordt dat zelfvertrouwen overmoed, vooral in de buurt van de eigen zestien blijft hij weleens te lang aan de bal met alle risico's vandien. Eenmaal op snelheid richting de achterlijn is de voorzet erg matig, een enkele keer uitgezonderd. Veel meer op trainen, want daar zit de waarde van de backs tegenwoordig. Ik was ook een fan van de Haps van AZ, maar die hebben wij maar heel weinig mogen zien. Kennelijk ook van glas, want iedere keer na een paar wedstrijden weer een andere blessure. Top om 2 van zulke goede linksbacks te hebben, de enige positie waar we die luxe hebben.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aannames acardipane advocaat ahmadi antonucci arnesen arsenal botje botteghin fer hanegem hassel herik jorien kokcu kuijt kuip malacia nieuwkoop noud opbouw pratto ramesoe senesi slot sparta toornstra vilhena vvv willykment