Transparent
Inloggen
Sluiten

Probleemloze en zuinige zege voor Feyenoord in stadsderby

10 januari 2021 14:06
Foto: Pro Shots

Probleemloze en zuinige zege voor Feyenoord in stadsderby; image source: Pro Shots

Feyenoord is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een overwinning. De stadsderby op bezoek bij Sparta werd uiteindelijk probleemloos met 0-2 gewonnen. Lutsharel Geertruida maakten en Nicolai Jørgensen maakten de treffers.

Aan de kant van Feyenoord mocht Lucas Pratto direct zijn debuut in de basis maken, wat Dick Advocaat al had aangekondigd. Met de Argentijn in de spits kwam de ploeg al snel op voorsprong, al was het Lutsharel Geertruida die hiervoor zorgde. Aanvankelijk werd zijn kopbal nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt alsnog toegekend.

Feyenoord bleef vervolgens eenvoudig overeind. Het wist zelf weliswaar nauwelijks gevaarlijk te worden, maar de thuisploeg had er aanvallend helemaal niets tegenover te stellen. Pratto was na een half uur spelen bovendien dicht bij zijn eerste doelpunt voor Feyenoord, maar hij raakte de paal.

Ook na rust was Feyenoord overduidelijk de betere ploeg. Verschil alleen met de eerste helft was dat er nu ook voldoende mogelijkheden kwamen om de score uit te breiden. Zo had Pratto de bal voor het inschieten, maar raakte de bal volledig verkeerd en niet veel later miste ook Luis Sinisterra een opgelegde kans.

Sparta ging bovendien steeds meer risico nemen, zodat er voor Feyenoord steeds meer ruimte kwam om aan te vallen. Omdat het daarmee echter slordig omging, bleef het voor het gevoel nog spannend. Sparta wist nog altijd geen goede mogelijkheid te creëren, zodat de tijd langzaam wegtikte. Ondanks dat het slechts 0-1 stond, kwam de zege voor Feyenoord geen moment in gevaar en werden de eerste drie punten van het nieuwe jaar binnen gehaald. Diep in blessuretijd kwam er bovendien alsnog de volkomen terechte tweede treffer via invaller Nicolai Jørgensen




Discussieer mee op de forums


Tags

pratto sparta stadsderby geertruida probleemloze zuinige advocaat inschieten lucas sinisterra var wegtikte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.355 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda