Transparent
Inloggen
Sluiten

Tweede seizoenshelft wordt begonnen met Rotterdamse stadsderby

8 januari 2021 11:29

Voor Feyenoord begint zondag de tweede seizoenshelft. De stadsderby tegen Sparta staat dan op het programma, zodat de ploeg van Dick Advocaat maar kort in de bus hoeft te zitten voor de uitwedstrijd. Na een moeizame start heeft Sparta zich op weten richten en staat het inmiddels op een negende plaats.

In totaal speelde Feyenoord al 53 keer eerder voor de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Sparta. Tot nu toe wist Feyenoord 31 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor het 9 keer. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden op Het Kasteel was in december 2017. De 0-7 zege was direct de grootste zege ooit. Van de huidige selectie wist Steven Berghuis die wedstrijd een keer te scoren.

Feyenoord treft zondag Wouter Burger, die dit seizoen op huurbasis voor Sparta speelt. Ook komt het tegenover Henk Fraser te staan, die van 1990 tot 2007 bij Feyenoord actief was als speler en jeugdtrainer. In het shirt van Feyenoord wist hij twee keer landskampioen te worden, won vier keer de beker en kon ook 1 keer de supercup op zijn erelijst zetten.
Discussieer mee op de forums


Tags

sparta stadsderby advocaat berghuis burger eredivisie erelijst fraser supercup

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanfluiting acardipane advocaat afglijden berghuis bozenik controleur counter dickie diemers fer gediplomeerde geertruida hanegem haps hassel heerenveen joey linssen noud persie pratto ramesoe senesi sinisterra slot toornstra veerman wehrmann wolf