Transparent
Inloggen
Sluiten

Tweede seizoenshelft wordt begonnen met Rotterdamse stadsderby

8 januari 2021 11:29

Voor Feyenoord begint zondag de tweede seizoenshelft. De stadsderby tegen Sparta staat dan op het programma, zodat de ploeg van Dick Advocaat maar kort in de bus hoeft te zitten voor de uitwedstrijd. Na een moeizame start heeft Sparta zich op weten richten en staat het inmiddels op een negende plaats.

In totaal speelde Feyenoord al 53 keer eerder voor de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Sparta. Tot nu toe wist Feyenoord 31 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor het 9 keer. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden op Het Kasteel was in december 2017. De 0-7 zege was direct de grootste zege ooit. Van de huidige selectie wist Steven Berghuis die wedstrijd een keer te scoren.

Feyenoord treft zondag Wouter Burger, die dit seizoen op huurbasis voor Sparta speelt. Ook komt het tegenover Henk Fraser te staan, die van 1990 tot 2007 bij Feyenoord actief was als speler en jeugdtrainer. In het shirt van Feyenoord wist hij twee keer landskampioen te worden, won vier keer de beker en kon ook 1 keer de supercup op zijn erelijst zetten.




Tags

sparta stadsderby advocaat berghuis burger eredivisie erelijst fraser supercup

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda