Transparent
Inloggen
Sluiten

'Onduidelijkheid over coronaregels bij bezoek aan het buitenland'

5 januari 2021 11:10 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Onduidelijkheid over coronaregels bij bezoek aan het buitenland"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad is er verwarring over de naleving van de coronaregels. Zo vierden onder meer Marcos Senesi en Luis Sinisterra de Kerst in hun thuisland, maar gingen ze bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine. Medisch manager Edwin Goedhart van de KNVB liet eerder al weten dat indien buitenlandse spelers richting hun thuisland vertrokken zij na de winterstop één of twee wedstrijden moeten missen, omdat de regels van het RIVM nageleefd moeten worden.

Clubarts Casper van Eijck van Feyenoord laat tegenover het AD weten dat beide spelers, net zoals aanwinst Lucas Pratto echter niet in thuisquarantaine hoeven. "Omdat ze met een negatieve test teruggekomen zijn", aldus Van Eijck. "Ze trainen in eerste instantie apart en worden dinsdag opnieuw getest. Als ze dan weer negatief testen, zijn ze veilig."

De KNVB heeft in een reactie aangegeven dat het vasthoudt aan wat er op 11 december is afgesproken met de clubs: tien dagen in quarantaine na een reis naar een oranje gebied. Het advies was daarom ook om in Nederland te blijven. Volgens het AD is het echter onwaarschijnlijk dat het consequenties zal hebben voor de spelers, ook mede door de lezing van Van Eijck en de uitzonderingen die gelden binnen de regelgeving van het RIVM.
Discussieer mee op de forums


Tags

coronaregels eijck knvb nederland onduidelijkheid rivm thuisland thuisquarantaine casper clubarts goedhart lezing lucas medisch naleving onwaarschijnlijk oranje pratto quarantaine senesi sinisterra uitzonderingen vasthoudt verwarring vierden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik denk dat het AD zich daarin vergist, omdat de KNVB echt geen uitzondering gaat maken op de kennelijk al langer bekende regel.
+1/-0

5 maanden geleden
Als we hierin mee gaan dan houdt geen enkele club nog één speler over.
Overal lockdowns, en waar de lockdowns het zwaarst zijn blijken de meeste besmettingen.
Enkel nog een Sinterklaas die gelooft dat het beleid juist is.
+1/-0

5 maanden geleden
Ook wanneer je in Nederland thuis 10 dagen in quarantaine zit vanwege bijvoorbeeld een positief besmettingsgeval in huiselijke kring, kun je eerder eruit komen. Na een X-aantal dagen is de persoon met corona niet meer besmettelijk, en als je dan door middel van een negatieve test kan aantonen dat je geen corona hebt hoef je niet langer in quarantaine.

Ik denk dat van Eijk deze regel flexibel toepast en zo de buitenlandse spelers na bezoek aan hun thuisland op een 'veilige manier' weer laat instromen.

Of het uberhaupt verstandig was de spelers toestemming te geven naar hun thuisland te gaan tijdens kerst en O&N is een tweede. Ik had als club toch een meer dringend beroep op de spelers gedaan om het thuisbezoek dit jaar over te slaan, maar goed; er is al zoveel wat afgelopen jaar niet mocht/kon. Het is ook niet 'gezond' om zolang je familie niet te zien natuurlijk, er zijn genoeg mensen die daar ziek van worden...

Andersom zie ik al maanden mijn schoonfamilie niet, en daar voel ik me top bij!
+1/-0

5 maanden geleden
Is het niet simpeler om zsm te gaan vaccineren? En vervolgens ent je alle seizoenkaarthouders in want dan hebben we weer supporters in de Kuip ....
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen bestlander blaak blessuregevoelig bozenik diemers discuseren elia feyenoordopnummer fgib fonr geheid guzman hanegem haps hassel jong kalou kuijt linssen malacia middelmaat nutteloos persie pratto ramesoe schreuw slot verkondigd