Transparent
Inloggen
Sluiten

Lucas Pratto: 'Ik kom om te spelen en de titel en de beker te winnen'

4 januari 2021 22:44 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Lucas Pratto: "Ik kom om te spelen en de titel en de beker te winnen"; image source: Pro Shots

Lucas Pratto is vol ambities naar Feyenoord gekomen. Dat geeft hij aan in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik kom om te spelen en de titel en de beker te winnen", aldus Pratto. "Dat kan ik niet alleen, maar samen geloof ik er wél in. Ik ben kampioen geworden in Argentinië en Chili. Waarom dan niet in Nederland?"

De spits is voor een half jaar gehuurd van Boca Juniors, maar zelf wil hij een langer verblijf bij Feyenoord zeker niet uitsluiten. "Ik hou me niet bezig met de bepalingen in mijn contract. Ik wil me concentreren op voetbal. Als ik goed speel en presteer, komen we vanzelf weer in gesprek", zo geeft hij aan. "Ik heb de club waar iedereen van houdt niet zomaar voor een half jaar in de steek gelaten. Natuurlijk ben ik ambitieus en wil ik wat mij betreft graag langer blijven, maar daarvoor zal ik wel moeten presteren."

Pratto kijkt vooral uit naar de grote wedstrijden met deze maand direct tegen Ajax, PSV en AZ. "Ik wil natuurlijk elke wedstrijd goed spelen en winnen, maar op de een of andere manier brengen grote wedstrijden, derby’s of klassiekers, altijd net iets meer bij me boven", zegt hij daarover. "Zo gaat dat al heel mijn carrière, of het nou met River Plate was, of Universidad Católica, Atlético Mineiro, São Paulo… Of wedstrijden om de Copa Libertadores. In dat soort duels scoorde ik vaak, kon ik belangrijk zijn. Ik denk dat het komt doordat dan onbewust mijn focus nog net iets groter is dan normaal."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

pratto lucas titel argentinie atletico bepalingen boca catolica chili derby gelaten juniors klassiekers libertadores mineiro nederland onbewust river universidad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Mooie woorden, nu de daden nog
+1/-0

 
6 maanden geleden
Haha inderdaad, ik begrijp wel dat Pratto moeilijk iets anders kan zeggen natuurlijk. Hij lijkt voor mij nog het meest op Kazim Richards, zijn motoriek, zijn bouw, zijn teksten, zijn lange lijst aan clubs.....
+1/-0

 
6 maanden geleden
Eerder Giroux met de bouw van Cantona, misschien moet je die maar eens googlen bij zijn ManU periode. Lange lijst clubs? Valt ook wel weer me voor iemand van 32. Opgeleid bij Boca Juniors en toen 'n paar keer verhuurd geweest net zoals in NL. Vervolgens Argentijns kampioen met 10-voudig kampioen Velez Sarsfels, werd kampioen in Chili, daarna 'n paar seizoenen bij en Atl.Mineiro en Sao Paolo, 2 topclubs in Brazilie om daarna 3j bij Riverplate te spelen en daar de Zuid-amerikaans CL te winnen en 2x te scoren in de finale .... Pratto heeft bij louter bij echt grote ploegen gespeeld in Zuid Amerika. En ja het uitstapje naar Genoa was geen succes maar dat kan geburen. Ik denk dat hij perfect bij Feyenoord past met natuurlijk zijn goede techniek, scorendvermogen maar ook met zijn zuid amerikaans passie en hij is pas 32. Ik denk dat er wel 'n paar clubs zich zorgen maken als deze Beer eenmaal losgaat hahaha Tis niet voor niks dat ze hem proberen neer te zetten als 'n prutser ala Mitroglu. Bang he! Kijk maar naar al zijn goals, dit is 'n klasbak die niet hoeft te worden opgetraind. Pratto kan nml meteen 90 min spelen. Wat we moeten afwachten is hoe snel de klik er is met de rest van de selectie. Misschien kan hij wel samen met Jorgensen in de spits, Nico op "10" bijv? We gaan het snel zien ;-))
+1/-0

6 maanden geleden
Ik verheug me nu al op de duels tussen Blind, Boscaglis, Koopmeiners met Pratto.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Er was toch geen geld voor een spits? en nu huren we een argentijn die te dik is? En niet snel is terwijl we op de counter spelen... En een zuid americaan die geheid een half jaar moet wennen in NL?

Arnesen zijn transferbeleid faalt als een malle... Geen geld maar wel 9 miljoen uitgegeven aan spelers waar ikd e meerwaarde niet van zie...
+1/-0

6 maanden geleden
Misschien overdrijf ik na één wedstrijd. Maar ik blijf er bij. Half jaar wennen, afslanken, proberen in te passen en het beeld van Jhon van Beukering bijschaven. Voor nu : géén meerwaarde. Misschien dat Jörgenson nu los komt. But maybe to late.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.077 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika afrondende arne berghuis boer bozenik feyenoordtm frankrijk geertruida hall hanegem hansen haps holmgren kerk kokcu marcus marwijk molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot vasquez ven weghorst willykment