Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ondanks legio aan kansen onderuit in Arnhem

20 december 2020 14:12
Foto: Pro Shots

Feyenoord ondanks legio aan kansen onderuit in Arnhem; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondag heel ongelukkig tegen de eerste competitienederlaag onder Dick Advocaat aangelopen. Vitesse was in Arnhem uiteindelijk met 1-0 te sterk, ondanks dat de ploeg in de tweede helft een enorm aantal kansen kreeg om minstens een punt over te houden.

Mede vanwege de vele geblesseerden had Dick Advocaat zijn ploeg omgegooid en begon met vijf verdedigers aan de wedstrijd. Vitesse kreeg al snel een eerste mogelijkheid, maar de eerste echte kans was voor Feyenoord. Een kopbal van Eric Botteghin kon worden gekeerd. Voetballend liep het aan beide kanten stroef. Vitesse kwam moeilijk door de muur van Feyenoord, maar omdat er te veel spelers achter de bal stonden kon Feyenoord zelf ook nauwelijks gevaarlijk worden.

Na ruim een half uur spelen was er echter weer een grote kans voor Feyenoord. Na een uitstekende aanval had Bryan Linssen de bal voor het inschieten. Via het been van de verdediger ging de bal echter over. Het werd echter gemist door de arbitrage, zodat een doeltrap voor Vitesse het gevolg was. Enkele minuten later lag de bal wel in het net, maar het was Vitesse die op voorsprong kwam. Marcos Senesi verkeek zich op een lange bal en liet zich in het duel eenvoudig aftroeven. Uiteindelijk kon Darfalou eenvoudig binnen tikken, omdat Botteghin zijn man ook kwijt was. Het was direct het laatste wapenfeit voor rust.

In de tweede helft verliep het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde als in de eerste helft. Feyenoord kwam er nauwelijks uit, terwijl Vitesse niet door de muur van Feyenoord wist te komen. Na een uur spelen kantelde de wedstrijd echter volledig en werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van Pasveer. Een serie aan kansen volgde. Linssen schoot net over, Uros Spajic raakte de lat en zowel Linssen als Jorgensen zag Pasveer uitstekend redding brengen op hun inzet.

Met de minuut nam de druk van Feyenoord steeds verder toe. Een schot van Spajic ging net over, terwijl een poging van Botteghin in blessuretijd ook niet in het doel belandde. Hij probeerde een schot van Tyrell Malacia te verlengen. Diep in blessuretijd kreeg ook invaller Luis Sinisterra een enorme kans. Een kopbal van hem ging via Pasveer op de lat.

Over de hele wedstrijd bleek Feyenoord maar liefst 24 doelpogingen gehad te hebben. Het bleek alleen niet genoeg om minstens een punt over te houden aan het duel. Het betekende dat na 26 wedstrijden ongeslagen te zijn in de competitie een einde kwam aan een enorme reeks.
Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhem botteghin linssen pasveer advocaat legio muur spajic arbitrage betekende bryan darfalou doelpogingen doeltrap geblesseerden inschieten jorgensen malacia poging senesi sinisterra spelbeeld stroef tyrell uros verkeek wapenfeit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.614 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats mls orban oussama poetin rusland smal socrates trump twente westen wieffer willykment